Vratio novac koji je ukrao prije 12 godina

Prije 12 godina sam opljačkao vaš market. Ali više ne koristim drogu. Ovdje se nalazi novac, nadam se da ćete ga prihvatiti i nadam se da ćete mi oprostiti”
9 komentar(a)
dolar, Foto: Usatoday.com
dolar, Foto: Usatoday.com
Ažurirano: 10.09.2013. 12:39h

Amerikanac koji je prije 12 godina opljačkao market u Americi zbog grižnje savjesti je vratio novac vlasniku marketa, javlja Agencija Anadolija (AA).

Prije 12 godina Sombun Vu je prijeteći oružjem upao u market u Nešvilu, u Tenesiju, čiji vlasnik je bio Keosavan Ksajarat, te tom prilikom ukrao oko 300 dolara.

Iako je prošlo toliko godina zbog griže savjesti napisao je pismo vlasniku marketa u koji je stavio 400 dolara. Pismo sa novcem i kratkom porukom je predao sinu vlasnika marketa i udaljio se sa lica mjesta.

Vlasnik marketa je bio iznenađen kada je shvatio da mu je nakon 12 godina vraćen ukradeni novac naglasivši da bi volio da je razgovarao sa “lopovom” kako bi mu se zahvalio na takvom gestu. U pismu je pisalo da je Sombun Vu prije 12 godina ukrao novac kako bi sebi kupio drogu, jer je tada bio zavisnik.

"Prije 12 godina sam opljačkao vaš market. Ali više ne koristim drogu. Ovdje se nalazi novac, nadam se da ćete ga prihvatiti i nadam se da ćete mi oprostiti”, napisao je u pismu.

Bonus video: