"Fight Club" dobija nastavak

Palahnjuk se nada kako će mu izdavači dozvoliti da strip ugleda svjetlost dana prije 2015. godine
7 komentar(a)
Čak Palahnjuk, Foto: Commons.wikimedia.org
Čak Palahnjuk, Foto: Commons.wikimedia.org
Ažurirano: 24.07.2013. 17:21h

Fantazije svih ljubitelja filma "Fight Club", jednog od najvećih hitova devedesetih, konačno su se ostvarile. Autor Čak Palahnjuk sprema novu priču, koja će biti realizovana - u stripu.

"Naravno da je priča mračna i puna nereda. Tajler pripovijeda o Džekovim osjećanjima, spreman za veliki povratak, kojeg je Džek nesvjestan. Marla je umorna od uloge supruge u braku srednjevjekovnog para iz dosadnog predgrađa. Ali, kada njihov sin bude kidnapovan, Džek će ponovo upasti u svoj mračni, zločinački svijet," kazao je autor.

On je nastavak svog kultnog djela najavio na konvenciji "Ode to Nerds" (Oda štreberima) u San Dijegu, u okviru najvećeg svjetskog sajma stripa i filmske umjetnosti, Comic-Con International, prenosi britanski Gardijan.

Zbog "ugovornih obaveza", fanovi će na objavljivanje dugo iščekivanog nastavka morati da sačekaju par godina, ali Palahnjuk se nada kako će mu izdavači dozvoliti da strip ugleda svjetlost dana prije 2015. godine.

Palahnjukov "Fight Club" je prvi put objavljen 1996. godine, ali je publiku, bez sumnje, privukao ekranizacijom romana iz 1999. godine, sa Bredom Pitom, Edvardom Nortonom i Helenom Bonam Karter u glavnim ulogama.

Bonus video: