Kad vas zapljusne voda iz krivine: Je li dozvoljeno voziti bazen?

BMW kabriolet je izazvao sumnju saobraćajnog policajca u istočnonjemačkom gradu Ejbenštok
75 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2013. 15:45h

Njemačka policija je u nedjelju zaustavila četiri muškarca koji su vozili BMW kabriolet pretvoren u motorizovani bazen. Iako im se ne može osporiti kreativnost, najmanje jedan od njih bi se mogao suočiti sa optužbom za vožnju u pijanom stanju.

BMW kabriolet je izazvao sumnju saobraćajnog policajca u istočnonjemačkom gradu Ejbenštok kada je iz njega pljusnula voda dok je hvatao krivinu. Kada je zaustavio auto, nije mogao da vjeruje, piše „Špigl“.

Automobil je bio pretvoren u bazen na točkovima, sa drvenim obodom i jeftinom cvjetnom dekoracijom.

Osim vozača, u vozilu su bila još dva mladića u kupaćim kostimima a treći je sjedio na prtljažniku, brčkajući noge u „bazenu“. Auto navodno ima jednu brzinu ali može da vozi do 25 kilometara na sat.

Kada su vidjeli policajca, mladići su se parkirali, iskočili iz auta i pobjegli, vjerovatno zato što su bili pijani.

Jedan 27-godišnjak, kojeg je policajac identifikovao kao vozača, kasnije se vratio po svoje stvari, ali je tvrdio da nije bio za volanom. Policajci su izdušili gume na autu i onesposobili ga za paljenje kako ga više niko ne bi vozio, prenio je njemački list.

Jedan od učesnika avanture je rekao za tabloid „Bild“ da je „vožnja bila glupa ideja. To je bio prvi put da smo izašli na ulicu i samo smo željeli da se zabavimo.“

Policija razmatra mogućnost podizanja tužbe za vožnju u pijanom stanju i bez osiguranja. Međutim, nametnulo se pitanje na koje ni policijski eksperti nemaju odgovor: Da li je dozvoljeno voziti bazen?

Galerija

Bonus video: