Kejt Midlton primljena u bolnicu

Prema izjavama zvaničnika, Vilijam i Kejt ne znaju pol djeteta
16 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2013. 11:50h

Kejt Midlton (31), supruga princa Vilijama, dobila je trudove i primljena je u bolnicu gdje će roditi svoje prvo dijete, budećeg nasljednika ili nasljednicu britanske krune.

Njen porođaj je počeo, potvrdila je Bakingemska palata, javlja BBC.

Kejt je odvedena u privatno krilo bolnice St. Meri u Padingtonu u zapadnom dijelu Londona gdje je rođen i princ Vilijam 1982.

"Vojvotkinja je stigla automobilom iz palate Kensington u bolnicu St. Meri sa vojvodom od Kembridža", navodi se u saopštenju kraljevske porodice.

Prema izjavama zvaničnika, Vilijam i Kejt ne znaju pol djeteta.

O rođenju djeteta prvi će biti obavješteni kraljica, uski krug kraljevske porodice i Kejtini roditelji.

Poruka kraljici je formalna, na memorandumu kraljevske palate, a glasiće vjerovatno "Vojvotkinja od Kembridža je rodila princa/princezu", uz eventualno težinu novorođenčeta.

Taj dokument će potpisati doktor, a kraljev pomoćnik će ga odnijeti od bolnice Sent Meri do Bakingema.

Nakon što poruka bude stigla do kraljice Elizabete Druge, obavještenje za narod biće postavljeno na drveni štafelaj u dvorištu ispred Bakingemske palate.

Istovremeno, na zvančnim nalozima Bakingemske palate na Twitteru i Facebooku biće objavljena vijest o kraljevskoj prinovi.

Obavještenje o rođenju kraljevske bebe popratiće 62 počasna plotuna sa Londonske kule i 41 plotun iz Gin parka, u blizini Bakingemske palate.

Na ime djeteta javnost će morati da pričeka nekoliko dana.

Galerija

Bonus video: