Britanke žele da se njihova djeca zovu kao kraljevska beba

Više od 10% trudnih Britanki spremno je da ostavi svoju novorođenčad bez imena, do trenutka dok ne saznaju ime kraljevske bebe po kojoj će ih nazvati
6 komentar(a)
Princ Vilijam, princeza Kejt, Foto: Ninemsn.com.au
Princ Vilijam, princeza Kejt, Foto: Ninemsn.com.au
Ažurirano: 15.07.2013. 12:51h

Veliki broj Britanki će svoju djecu nazvati prema budućem princu ili princezi, djetetu princa Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton.

Prema rezultatima ankete koju je sprovela stranica Netvouchercodes.co.uk, više od 10% trudnih Britanki spremno je da ostavi svoju novorođenčad bez imena, do trenutka dok ne saznaju ime kraljevske bebe po kojoj će ih nazvati. U Velikoj Britaniji, bebe mogu biti bez imena šest sedmica od rođenja.

Veliki broj Britanaca već se mjesecima bavi kraljevskom bebom pa se o imenu budućeg princa ili princeze već mjesecima raspravlja. Veliki procenat Britanaca bi htio da ime bude moderno i jedinstveno, ali pretpostavka je da će Kejt i Vilijam ipak izabrati nešto tradicionalno. Kladionice širom zemlje nude mogućnost zarade za sve one koji pogode ime. Među ženskim imenima na vrhu top liste su: Šarlot, Aleksandra, Elizabet i Dijana. Među muškim imenima građani u najvećem broju svoju novac stavljaju na Džordž i Frensis.

"Moj suprug i ja odlučili smo da čekamo i vidimo kako će se zvati kraljevska beba prije nego što mi damo ime svojoj", kazala je jedna od trudnica koja je učestvovala u anketi.

"Razmišljali smo o nekoliko imena, ali smo se složili da bi bilo odlično da pričekamo da vidimo kako će Vil i Kejt nazvati svoje dijete".

Jedna druga mama je izjavila: "Moja beba će se roditi prije kraljevske bebe, ali već sad znam da definitivno želim da imaju isto ime. Rođenje Kejtinog i Vilijamovog djeteta je tako monumentalan trenutak koji će se zauvijek pamtiti, baš kao i kraljevsko vjenčanje. Davanjem istog imena bebi, biće moj način da proslavim taj sretni trenutak".

Kejt će roditi u bolnici Svete Marije u Londonu, odnosno u istoj bolnici u kojoj je rođen princ Vilijam prije 31 godinu.

Bonus video: