Fakultetski profesor iz Kragujevca u udžbeniku naveo Njuz.net kao izvor

Docent je potvrdio da je on autor udžbenika "Direktni marketing“ ali nije želio da bilo šta komentariše
140 pregleda 0 komentar(a)
Milan Kocić, Njuz net, Foto: Facebook
Milan Kocić, Njuz net, Foto: Facebook
Ažurirano: 11.07.2013. 10:54h

U jednom udžbeniku za Ekonomski fakultet u Kragujevcu satirični portal Njuz.net naveden je kao relevantan izvor.

Njuz.net je već prepoznatljiv satirični portal koji u formi vijesti obrađuje događaje i ljude. Do sada se u nekoliko navrata dešavalo da relevantni mediji "nasjednu" na tekstove Njuz neta.

Međutim, sada se to desilo jednoj akademskoj instituciji u Srbiji, prenosi B92.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija 302. strane iz udžbenika Direktni marketing Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, autora docenta dr Milana Kocića.

U udžbeniku za predmet Direktni marketing, koji drži docent Kocić, u poglavlju "Uticaj društvenih mreža na produktivnost zaposlenih" (sudeći po fotografijama, studentima je naglašeno da je to 75. ispitno pitanje) citiran je dio teksta "Kompanija Fejsbuk zabranila svojim zaposlenima korišćenje Fejsbuka na poslu", a Njuz net je u fusnoti naveden kao relevantan izvor.

U udžbeniku doslovno piše: "Pored mnogih primjera, možda je sve najviše zaprepastila odluka vlasnika kompanije Facebook da, krajem 2011. godine, zabrani posjećivanje ove društvene mreže u toku radnog vremena."

Docent Milan Kocić potvrdio je za B92 da je on autor udžbenika "Direktni marketing“ ali nije želio da bilo šta komentariše niti da odgovori na pitanje kako se desilo da u svojoj knjizi, kao relevantan naučni izvor, koristi jedan satirični portal.

Studentski parlament i Udruženje studenata navode da je profesor Kocić maksimalno posvećen naučnoj disciplini kojom se bavi

Studenti podržali profesora

Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu i Udruženje studenata te visokoobrazovne ustanove dali su danas bezuslovnu podršku profesoru Milanu Kociću, ističući da je on jedan od najboljih na tom fakultetu, omiljen i među studentima i među kolegama.

Studentski parlament i Udruženje studenata tog fakulteta, u zajedničkom saopštenju, navode da je profesor Kocić maksimalno posvećen naučnoj disciplini kojom se bavi i čije je teoretsko, kao i praktično znanje, više puta bilo od neprocjenjivog značaja kako za prošle, tako i za sadašnju generaciju studenata.

"Profesor Kocić je svojom maksimalnom posvećenošću, na krajnje profesionalan i visoko etičan način motivisao mnoge studente da kontinuirano rade na sebi, uče i stiču nova znanja i vještine, kako bi postali konkurentniji stručnjaci u svojim oblastima i kao takav predstavlja resurs od neprocenjive vrijednosti za Ekonomski fakultet i njegove studente", navedeno je u saopštenju, prenose Včernje novosti.

Bonus video: