Mis Crne Gore upisuje dva fakulteta

Ivana Milojko za „Vijesti” je otkrila gdje će nastaviti školovanje nakon srednje škole
156 pregleda 77 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2013. 11:10h

Mis Crne Gore Ivana Milojko, odlučila je da nakon srednje škole upiše dva fakulteta, oba na privatnom Univerzitetu Donja Gorica.

“Upisala sam Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis, a uporedo ću studirati i Fakultet umjetnosti”, otkrila je za “Vijesti”, zvanično najljepša Crnogorka.

Iako je neposredno nakon proglašenja za mis Crne Gore izjavila da neće iskoristiti stipendiju UDG-a koju je dobila pobjedom na takmičenju, predomislila se i odustala od studiranja na nekom od državnih fakulteta.

“I pored toga što bih kao lučonoša, bila oslobođena plaćanja školarine na većini crnogorskih fakulteta, opredijelila sam se za UDG zbog toga što mi se dopada koncept studiranja, kao i organizacija istog. Smatram da ovaj Univerzitet ne zaostaje za savremenim učenjima u bilo kom domenu obrazovanja, te da se sticanjem znanja na istom, lakše može doći do posla”, objasnila je Milojko.

Ona je dodala da je privukla i mogućnost dobijanja stipendije, pa je obećala da će se potruditi da svojim radom zasluži neku od njih.

“Nadala sam se da ću upisati psihologiju u Beogradu, međutim, zbog obaveza vezanih za titulu i straha od odvajanja od porodice i prijatelja, promijenila sam odluku”, pojasnila je misica.

Ona je otkrila i kako planira da se izbori sa ispitima na dva fakulteta, ali i sa obavezama koje dolaze sa lentom najljepše djevojke.

“Nikada nisam bježala od učenja i smatram da čovjek željan znanja uvijek pronađe način da zadovolji žeđ za istim. Za sve se može naći vremena, samo je potrebna dobra organizacija. Obaveze vezane za krunu stišaće se nakon izbora za Mis svijeta, a do tada ću nastojati da ih završavam onako kako se od mene očekuje”, pojasnila je ona.

Milojko je u međuvremenu imala i čast da bude jedna od djevojaka koje su nedavno u haljinama čuvenog dizajnera Roberta Kavalija prošetale pistom u Budvi, a o tom iskustvu je rekla:

“Kavalijeva revija u Budvi bila je pravo osvježenje za crnogorske ljubitelje mode i događaj koji će se dugo pamtiti. Meni će, zasigurno ostati u lijepom sjećanju”.

Mis Crne Gore je sa čitaocima “Vijesti” podijelila i planove za blisku budućnost.

“Uveliko se pripremam za izbor za Mis svijeta. Radim, kako na fizičkom izgledu i sticanju kondicije za takmičenja u timskim i pojedinačnim sportovima, tako i na načinu na koji ću predstaviti svoju zemlju”, ispričala je Milojko.

U Kini će pjevati na engleskom

Milojko je otkrila da će u okviru predstavljanja talenta na izboru za Mis svijeta, koji će biti održan 28. septembra u Kini, izvesti pjesmu na engleskom jeziku, a potrudiće se da poklon koji izabere, približi Crnu Goru publici, žiriju, voditeljima i drugim takmičarkama.

“Nastojim da odradim što više humanitarnih akcija, međutim, takve stvari su u našoj zemlji rariteti. Ovim putem pohvaliću kotorsku organizaciju 'Sjore od mota', koja budi svijest o humanosti kod naših ljudi.

Imam planove vezane za druge domene života, ali sačekaću njihovu realizaciju da bih o njima govorila”, rekla je Milojko.

Galerija

Bonus video: