catwalk

"Tajmova" lista: Dame čije vrijeme ne prolazi

"Kada vidim njenu fotografiju ili Klaudije Šifer one nose robu kakvu bih ja nosila, za razliku od 16-godišnjih ili 17-godišnjih djevojčica"
106 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2013. 20:48h

Skoro 25 godina nakon što je Kristi Tarlington Berns postala lice Kelvina Klajna, 44-godišnja majka, manekenka i filantrop ponovo sarađuje sa popularnim brendom.

Ona se vratila prošle jeseni kao glavno lice globalne kampanje za KK donje rublje.

Tarlington Berns je jedna od par modela koji su stekli slavu 90-ih, na koje se gleda kao na eru supermodela, a sada se vratili na scenu i ponovo demonstrirali svoju moć.

Kristi Mekormik, kasting agent i osnivač Matchbook agencije kaže da se sve vrti oko demonstracije moći.

"Mislim da žene koje idu u šoping i kupuju ovakve stari, a starije su od 30 godina, mogu da saosjećaju sa manekenkama kao što je Kristi.

Kada vidim njenu fotografiju ili Klaudije Šifer one nose robu kakvu bih ja nosila, za razliku od 16-godišnjih ili 17-godišnjih djevojčica", kaže ona.

Na konto ove priče "Time" je sastavio listu manekenki koje su se vratile na scenu u posljednje vrijeme.

Linda Evanđelista (48)

Kanadski supermodel, koja je otkrivena 1978. na takmičenju za tinejdž mis Nijagare uskoro je postala glavno lice brendova kao što su Nina Riči i Gi Laroš.

Godine 1988. je skratila kosu i bila gotovo zabranjena na svim važnijim modnim pistama, ali je dostigla još veću slavu kao lice Versaćija, Done Karan i Revlona.

Prošle godine njen povratak na modne piste je privukao dosta pažnje - pojavila se u Šanelovoj "proljeće-ljeto" kampanji, kao i u editorijalima magazina "Vogue Italia" i "W".

Klaudija Šifer (42)

Posljednjih godina zvijezda modnih pista 90-ih je učestvovala u kampanjama Šanela, Ivs Sen Lorena, Salvatorea Fergama, Dolče i Gabane i drugima.

Najviše pažnje privukla je 2012. kao lice "Guessa" u seriji crno-bijelih reklama za 30-godišnjicu brenda.

Naomi Kempbel (42)

Proglašena za "kraljicu svih supermodela" u "Interview" magazinu u maju 1990.

Kembel je utabala put za afroameričke modele u industriji, postavši prva crnkinja magazina "Vogue" u septembarskom broju 1989.

Godine 2012. je učestvovala u kampanji Roberta Kavalija koja je bila prava studija ljepote nekog drugačijeg životnog doba, a tu su bile i Kristen Mekmenami (45 godina), Karen Elson (33) i Dafne Groneveld (17).

Kembel je trenutno član žirija Oxygenovog rijaliti šoua "The Face".

Stefani Simur (44)

Kasnih 80-ih i ranih 90-ih Simur je bila poznata kao djevojka sa naslovne strane magazina "Sports Illustrate" i jedna od prvih modela brenda "Victoria's Secret", a njen univerzalni izgled omogućio joj je da pozira za svakoga, od "Voguea" do "Playboya".

Ovog januara postala je glavno lice 30-godišnjeg dizajnera Džejsona Vua za njegovu "Miss Wu" kolekciju.

Bilo je to iznenađenje za javnost s obzirom na to da Vu uglavnom cilja na mlađu populaciju. "Želio sam snažnu ženu sa jakim seksipilom", objasnio je on za WWD.

Galerija

Preporučujemo za Vas