Starica sa Floride na lutriji dobila 370 miliona dolara

Starica, je osvojila 590,5 miliona dolara, ali je odlučila da dobitak podigne odjednom, umjesto kroz 30 godišnjih rata, pa je svota za isplatu smanjena
13 komentar(a)
Glorija Mekenzi, Foto: Reuters
Glorija Mekenzi, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2013. 06:57h

Glorija Mekenzi, 84-godišnja starica iz mjesta Zepirhils na Floridi, dobitnica je rekordnog džek-pota od 370,8 miliona dolara na popularnoj Powerball lutriji.

Starica, je kako prenosi Rojters tačnije osvojila 590,5 miliona dolara, ali je odlučila da dobitak podigne odjednom, umjesto kroz 30 godišnjih rata, pa je svota za isplatu smanjena na nešto manje od 371 milion.

Zakon na Floridi predviđa da se ime dobitnika mora objaviti, što je i urađeno na konferenciji za novinare u sjedištu lutrije Floride.

Gospođa Mekenzi pojavila se pred kamerama zajedno sa sinom Skotom, lica su im bila pokrivena tamnim naočarima, i nije htjela da daje izjave.

Rojters navodi da je Mekenzi dobitni listić kupila za dva dolara 18. maja u jednom supermarketu i time postala pojedinačno najveća dobitnica na lutriji u istoriji SAD.

Najveći džek-pot u američkoj istoriji izvučen je prošle godine - 656 miliona dolara, ali su taj iznos morali da podijele dobitnici iz Merilenda, Kanzasa i Ilinoisa.

Bonus video: