Dijamant Đine Lolobriđide prodat za 2,39 miliona dolara

Sotbis kaže da se osam ponuđača borilo za Lolobriđidine biserne minđuše, postavivši novi aukcijski rekord
96 pregleda 0 komentar(a)
Đina Lolobriđida, žuti dijamant, Foto: Emirates247.com
Đina Lolobriđida, žuti dijamant, Foto: Emirates247.com
Ažurirano: 15.05.2013. 08:14h

Aukcijska kuća Sotbis prodala je u utorak uveče dragulje glumice Đine Lolobriđide, a njen atraktivni žuti dijamant koji je nekada bio vlasništvo šaha Persije, otišao je za nešto manje od tri miliona dolara.

Sotbis je prodao i ručni sat zvijezde fudbalskog kluba Barselona Lionela Mesija

Aukcijska kuća je saopštila da je taj dijamant bio vrhunac zbirke 23 dragulja 85-godišnje glumice koja je nastupala s Hemfrijem Bogartom, Frenkom Sinatrom i ostalim zvijezdama 1950-ih i 1960-ih. Prodat je djelimično i radi finansiranja jedne međunarodne bolnice za liječenje matičnim ćelijama.

Taj 74,53-karatni dijamant nekada je pripadao Ahmadu Šahu Kajaru, šahu Persije od 1909. do 1925, posljednjem vladaru iz dinastije Kajar.

Sotbis kaže da se osam ponuđača borilo za Lolobriđidine biserne minđuše, postavivši novi aukcijski rekord od 2,39 miliona dolara za takve ukrase.

Velike aukcijske kuće svakog proljeća u elegantnim ženevskim hotelima na obali jezera prodaju nakit, satove i druge luksuzne stvari.

Sotbis je prodao i ručni sat zvijezde fudbalskog kluba Barselona Lionela Mesija "Odemars Pike rojal ouk hronograf broj 10", koji je donio 81.850 dolara za fondaciju tog četvorostrukog igrača godine po ocjeni FIFA.

Bonus video: