Rambo Amadeus: Fašizam treba redovno plijeviti

“Svim ljudima čestitam ovaj važan datum. 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom."
108 pregleda 7 komentar(a)
Rambo Amadeus, Foto: Luka Zeković
Rambo Amadeus, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.05.2013. 16:48h

Pojedine poznate ličnosti koriste društvene mreže kako bi svojim fanovima ukazali na određene civilizacijske vrijednosti, a u tome su se istakli čuveni muzičar Rambo Amadeus i ruska manekenka Irina Šajk, koji su podjsjetili na pobjedu nad fašizmom koja se dogodila 1945. godine.

“Svim ljudima čestitam ovaj važan datum. 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom. Fažizam je 1945. pobijeđen, mada nije iskorijenjen, pa treba redovno pleviti, da se ne zapati. Živjeli!”, poručio je crnogorski muzičar, putem svog Facbook profila.

Sličnu poruku uputila je i zanosna brineta, koja je uz komentar postavila i sliku sa svojom bakom Galinom, koja je, kako je ranije objasnila medijima, bila Staljinov špijun.

"Želim da čestitam veteranima Drugog svjetskog rata i naročito mojoj dragoj baki Dan pobjede", napisala je ona na ruskom.

"Kada je imala 20 godina baka se borila za moju domovinu kao i milioni drugih. Toliko sam ponosna na nju! Veoma smo zahvalni svima koji su nam omogućili da živimo u miru!", dodala je ona na svojoj profilnoj stranici.

Bonus video: