Oni prirodu štite golotinjom i seksom

"Golo ljudsko tijelo ovih dana se smatra uvredljivom slikom, ali prave uvrede su slike industrijalnog svijeta. Ne vidim zašto ne bismo svoja tijela iskoristili u dobre svrhe"
3 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2013. 16:51h

Eko-aktivisti iz Britanije smislili su neobičan način promovisanja očuvanja životne sredine i prikupljanja novca za projekte.

Oni su "zvijezde" sopstvenih porno-filmova, koje postavljaju na svoju web stranicu. Zainteresovani se moraju pretplatiti na njihovu web stranicu i dodatno platiti svaki video koji pogledaju, a njihov novac se onda prosljeđuje udruženjima za zaštitu životne sredine.

Ova grupa se zove "F*ck for Forest" (Seksom za očuvanje šume), ili skraćeno FFF, a osim stalnih članova koji snimaju filmove za odrasle i na taj način sakupljaju donacije, primaju i volontere koji takođe mogu da snime film.

O toj neobičnoj grupi snimljen je dokumentarac, koji će narednih dana biti prikazan na BBC-ju.

"Golo ljudsko tijelo ovih dana se smatra uvredljivom slikom, ali prave uvrede su slike industrijalnog svijeta. Ne vidim zašto ne bismo svoja tijela iskoristili u dobre svrhe", rekao je Tomy Hol Elingsen, koji je osnovao grupu prije skoro deset godina, prenosi Guardian.

Nije otkrio koliko se filmova snima na mjesečnom nivou - za tu informaciju se mora pretplatiti na web stranicu - ali je rekao da FFF godišnje prikupi oko 100.000 funti za očuvanje okoline.

Galerija

Bonus video: