Festival snouborda i hip hopa na Vučju

Ukupni fond za nagrade četiri hiljade eura, od čega će dvije biti novčane, dok će se druga polovina dodjeljivati u sportskoj zimskoj opremi.
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2013. 14:18h

Festival snouborda i hip hopa, pod nazivom “Snowboard Extreeme Session 2013”, održaće se od 1. do 3. marta u Nikšiću u ski centru Vučje, saopšteno je na konferenciji za novinare koja je održana u podgoričkom restoranu “Per sempre” .

“U sportskom dijelu priče biće organizovano više vrhunskih, ali i veoma atraktivnih trka. Odlučili smo se za najatraktivnije olimpijske discipline snowboardcross i big air. Ta dva takmičenja donijeće pojedinačne, ali i ukupnu pobjedu olrajderu koji bude ukupno najbolji u obje discipline i on će biti nosilac nagrade 'Plava vučica'”, objasnila je Marela Andesilić, PR ovog zimskog festivala.

Ona je dodala da je ukupni fond za nagrade četiri hiljade eura, od čega će dvije biti novčane, dok će se druga polovina dodjeljivati u sportskoj zimskoj opremi.

Tako će prvoplasirani u obije kategorije biti nagrađeni sa 400, drugoplasirani sa 250, a takmičari koji osvoje treće mjesto dobiće 150 eura. Dobitnici specijalne nagrade organizatora i nagrade publike, kući će ponijeti opremu u vrijednosti od 300 eura, dok će prvoplasirani u dječijim kategorijama crossa i big aira, dobiti opremu vrijednu 200.

Foto: vucje.me

Nagrada za ukupnog pobjednika je vikend za dvoje tokom ljeta u Herceg Novom.

“Počeo sam da se bavim snoubordom prije 13-14. godina, odmah se zaljubio u taj sport i poželio da napredujem. Gledao sam bolje od sebe i trudio se da postanem bolji od njih”, ispričao je novinarima prošlogodišnji ukupni pobjednik Vojin Obradović - Pirgo.

On je pozvao sve zainteresovane da se prijave isključivo na mail adresu snowboardvucje@gmail.com, na koju treba poslati ime, prezime, nadimak, godinu rođenja, kratak CV i fotografiju. Prijavljenima, odnosno onima koji dobiju povratni mail, tokom festivala će biti obezbijeđene takmičarske legitimacije i dodatne pogodnosti.

“Tokom i uoči festivala biće organizovano desetak tematskih zabava sa vodećim DJ-evima i promoterima. Najznačajniji je koncert popularnog hip hop sastava 'Who See'”, otkrila je Andesilić.

Foto: vucje.me

“Sve što je u svijetu mejnstrim, kod nas je nažalost alternativa. Zahvaljujući ljudima koji organizuju ovakve stvari, nadam se da ćemo i mi dostići taj mejnstrim tok, da se ne brukamo više pred svijetom”, kazao je tokom konferencije Dejan Dedović – Dedduh iz klape Who See.

On će sa kolegom iz klape Mariom Đorđevićem – Noyzom nastupiti u ski centru Vučje 3. marta, a otkrio je i da tom prilikom neće izvesti pjesmu sa kojom će predstavljati Crnu Goru na Eurosongu.

Dodatne informacije o “Snowboard Extreeme Session 2013” festivalu, svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu vucje.me

Galerija

Bonus video: