Ples predsjednika i prve dame

Visoke zvanice su na dva inauguralna bala zabavljali Dženifer Hadson, Ališa Kiz, Bred Pejsli, grupa Fan i Stivi Vonder
67 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2013. 13:07h

Obraz uz obraz, kao da su sami na svijetu, Mišel i Barak Obama plesali su na dva inauguralna bala kojima su sinoć završene svečanosti polaganja zakletve američkog predsjednika za drugi mandat.

Uz taktove "Let's Stay Together", klasika Ala Grina u interpretaciji Dženifer Hadson, Barak Obama je zagrlio suprugu uz bljeskove foto aparata koji su ovjekovječili prizor.

"Upravo sam plesala uz 'Let's Stay Together' s ljubavi mog života. Tako sam ponosna na Baraka", napisala je prva dama nešto kasnije na Twitteru.

A jedno od najvećih pitanja ovih inauguralnih svečanosti bilo je što će Mišel Obama obući za tu priliku. Ona je ponovo izabrala dizajnera Džejsona Vua, kao i na prvoj inauguraciji, i tako učvrstila reputaciju međunarodnog modnog 'trend-setera'.

Izbor dviju njegovih haljina za bal za večernje inauguralne svečanosti velika su pobjeda za Vua, mladog američkog dizajnera tajvanskog porijekla koji je tim ušao u američku modnu istoriju. Prva dama nosila je cipele malezijsko-kineskog dizajnera Džimija Čua i nakit Kimberli Mekdonald.

Tokom polaganja zakletve svog supruga na Kapitol Hilu, Mišel Obama se odlučila za mornaričko plavi kaput i haljinu američkog kreatora Toma Braunija. Na inauguralnim balovima zvanice su zabavljala poznata imena američke muzike.

Uz pomenutu Dženifer Hadson, nastupila je i Ališa Kiz, kantri zvijezda Bred Pejsli, grupa Fan i Stivi Vonder.

Američki potpredsjednik Džo Bajden i njegova supruga takođe su plesali na oba bala, a na jednom ih je na klaviru pratio Džejmi Foks odsviravši "I Can't Stop Loving You" Reja Čarlsa.

Galerija

Bonus video: