Lari Grejvs - dvojnik Baraka Obame

U poslednjih nekoliko nedjelja, Grejvs je imao mnogo posla, od poslovnih skupova do specijalnih gostovanja
1 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2013. 14:10h

Nastavnik Lari Grejvs, izduženi čovjek koji ima obezbjeđenje, klempave uši i značku američke zastave, toliko liči na američkog peredsjednika da dodatnu zaradu nalazi kao njegov dvojnik na raznim priredbama i zabavama.

Kada je Grejvs ušao na vrata, dočekalo ga je klicanje

Još jedna stvar im je zajednička - obojica imaju pun raspored uoči inauguracije.

"Barak Obama je ugledan čovjek. Ljudi ga žele na zabavama", rekao je Grejvs. U poslednjih nekoliko nedjelja, Grejvs je imao mnogo posla, od poslovnih skupova do specijalnih gostovanja i fotosesija.

U hotelu Meriot u Šantliju, Virdžiniji, obezbjeđenje se probijalo kroz gomilu. Kada je Grejvs ušao na vrata, dočekalo ga je klicanje, nekoliko uzvika "bu" i veliki broj fotoaparata.

Sličnost sa senatorom

Grejvs, iz Montgomeri Vilidža, shvatio je da ima posebnu sličnost sa senatorom iz savezne američke države Ilinois za vrijeme predizborne kampanje 2008. Poslao je svoju fotografiju kompaniji za menadžment Kast of Fauzents (Cast of Thousands) i od tada zarađuje povrh plate nastavnika likovnog, kao imitator američkog predsjednika.

"Drago mi je što se nalazim u ovoj zemlji, drago mi je što sam Amerikanac"

Prema njegovom menadžeru, kompanije plaćaju i do 1,100 dolara za gostovanje, i Grejvs je od inaguracije u prosjeku imao dijve do tri ponude nedjeljno.

Njegove pripreme idu dalje od odijela sa značkom - on se šminka, potamnjuje obrve i usta, stavlja vještački mladež na nos i čak dodaje malo bijele boje na kosu. Grejvs ističe da nije imitator već samo dvojnik, mada se trudi da oponaša pokrete i govor američkog predsjednika.

Za lažnog Obamu ipak ne prolaze svi događaji glatko. U Hong Kongu je snimio reklamu za Kentaki frajd čiken, u kojoj je Obama održao govor pošto mu je džinovski sendvič pao na glavu. Reklama je kasnije ocijenjena kao kontroverzna i uklonjena sa televizije, rekao je Grejvsov menadžer Jan Kerni.

Grejvs u hotelu Meriot (Foto: Beta/AP)

Grejvs, koji će u nedjelju napuniti 58 godina, uživa u svom poslu.

"Drago mi je što se nalazim u ovoj zemlji, drago mi je što sam Amerikanac. I mogućnost da to na neki mali način prenesem ljudima, meni je zaista čast. Zabavno je, ali je čast".

Grejvs je rekao da nije sreo pravog Obamu ali da bi volio da ga izazove na košarkašku utakmicu jedan na jedan.

Galerija

Bonus video: