Previše se uzdala u GPS: Krenula ka Briselu, stigla u Zagreb

U Njemačkoj je, jako umorna, izazvala manji prekršaj, koji će ju koštati 300 eura
20 komentar(a)
GPS, satelitska navigacija, Foto: Shutterstock.com
GPS, satelitska navigacija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 13.01.2013. 14:31h

Jedna 67-godišnja stanovnica gradića Erkelinka, na jugu Belgije, krenula je u Brisel, na željezničku stanicu, kako bi dočekala prijatelja, i pouzdala se u navigaciju svog GPS-a.

Erkelink je od Brisela udaljen sat vremena vožnje, ali je žena kojoj mediji navode samo ime, Sabina, nakon nekog vremena primijetila da imena gradova više nisu na francuskom, pa niti na flamanskom.

Prolazila je kraj Ahena, Kelna, ali sve dok nije vidjela "Frankfurt" nije se začudila. Poslije Frankfurta, "mislila je da je put vodi okolo", ali je nastavila voziti, javlja "7sur7 info" i drugi belgijski mediji.

U Njemačkoj je, jako umorna, izazvala manji prekršaj, koji će ju koštati 300 eura.

Nekoliko puta morala je skrenuti i malo odspavati na odmorištima. Nije provjeravala telefon, "jer ne voli ni inače razgovarati preko mobilnog".

"Ali, tek kad sam prešla Zagreb, shvatila sam da se moram okrenuti", rekla je i krenula natrag, na put od 1.450 kilometara do Erkelinka.

U međuvremenu, njen sin je izjavio medijima da se ne bi "posebno uzrujao", jer se "mama nekad ne čuje telefon", ali je kućni prijatelj, koji se sam snašao, zvonio na njegova vrata.

Zabrinuti, prijavili su nestanak policiji, koja je potvrdila da je Sabina zaista prešla cijeli taj put, jer su pratili gdje je koristila bankovnu karticu, na kojim benzinskim pumpama i bankomatima.

Bonus video: