Vels je najukletija zemlja na svijetu

Građani Velsa prošle godine 13 puta zvali policiju zbog duhova, a posjećivali ih i zombiji, vještice i vukodlaci
82 pregleda 4 komentar(a)
Duhovi, Kada, Horor, Foto: Shutterstock
Duhovi, Kada, Horor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.01.2013. 08:30h

Nešto se čudno dešava u Velsu - sve je više duhova. Tamošnja policija primila je 13 poziva zbog "duhova koji opsjedaju kuće" prošle godine, dok je recimo 2010. takvih pozivao bilo svega dva, piše wallesonline.co.uk.

Duhovi su uglavnom „primjećivani” u spavaćim sobama i baštama, kako se kriju iza zavjesa i pomjeraju stvari po kući. Jedan prestravljeni stanovnik Pembrouka kazao je policiji da je vidio lice duha u svom trosjedu, dok je osoba iz Denbiga zvala policiju jer ju je napao duh, a druga osoba je zvala snage reda i mira da je oslobode duha koji ju je zaposjeo.

Naježena stanovnica Difed Pouvisa je kazala "plavcima" da je vidjela duh svog oca, a sin jedne osobe koja je iz sličnih razloga zvala policiju imao je dodir "šestog čula" nakon što je vidio duha u bašti.

Od 2002. Velška policija je primila 34 poziva vezanih za duhove. Džim Kovan, turistički vodič za natprirodno, izjavio je da je nije iznenađen ovim jer je po njemu Vels među najviše ukletim zemljama na svijetu. On redovno organizuje "ture duhova" kao dio velške istorije ukletosti.

"Ima više priviđenja duhova u Velsu nego u ostatku Velike Britanije zajedno. Postoje određene teorije o tome da je Vels među najviše ukletim zemljama na svijetu", objasnio je on.

Paranormalne aktivnosti mediji su otkrili kroz zahtjeve za slobodnom pristupu informacijama. Jedino policija Gventa nije odgovorila ovim zahtjevima. Policija sjevernog Velsa najveći broj poziva je primila o duhovima, čak 17 od 2006. U južnom Velsu deset puta su primjećeni duhovi od 2007. do 2011. Oni koji se plaše "nemrtvih" neće biti oduševljeni ni informacijom da je prošle godine duplo porastao broj poziva zbog njih.

Pored duhova, policija južnog Velsa prošle godine dobila je i tri prijave o zombijima i dvije o vukodlacima koji su primjećeni u komšiluku. Dva poziva bila su vezana za vampire, a čak šest puta građani su vidjeli vještice.

"Policija južnog Velsa zaista dobija čudne pozive, ali stanovnici i posjetitelji ne treba da brinu o invaziji natprirodnih sila. Zasad se još bavimo više borbom sa kriminalom, nego sa zombijima i vukodlacima", kazao je superintendant Toni Smit.

Bonus video: