Majda i Dragan Adžić face godine, Who See uspjeh, Mugoši hit, Badži penal

Posjetioci portala Vijesti imali su priliku da u anketi izaberu Face godine (u muškoj i ženskoj), uspjeh godine u okviru šoubiznisa, ali i hit i penal godine
55 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2012. 23:44h

Šta je obilježilo 2012 za nama - odlučili smo zajedno. Posjetioci portala Vijesti imali su priliku da u anketi Caffea i redakcije Zabava izaberu Face godine (u muškoj i ženskoj), uspjeh godine u okviru šoubiznisa, ali i hit i penal godine.

Žene koje su konkurisale za Facu godine su manekenke Marija Vujović i Nikolina Lončar, pjevačica Milena Vučić, glumica Sanja Jovićević, voditeljka Dajana Golubović – Pejović i mlada rukometašica Majda Mehmedović.

"Zlatna lavica" Majda je bila ubjedljivo prva sa čak 69% osvojenih glasova, dok je druga Sanja Jovićević sa 12% glasova. Slijede Dajan Golubović sa 6, Marija Vujović sa 5, Nikolina Lončar 4 i Milena Vučić sa 3% glasova.

Rukomet dominira

Kada je u pitanju ista kategorija za muškarce, “Vijesti” su predložile glumce Momčila Otaševića, pjevača Sergeja Ćetkovića, manekena Nikolu Šoća, novinara Petra Komnenića, trenera ženske rukometne ekipe Dragana Adžića i glavnog pregovarača sa Evropskom unijom Aleksandra Pejovića.

I u ovoj kategoriji je slavio rukometni heroj - Dragan Adžić koji je imao 39% glasova, a drugi je bio Ćetković sa 20% glasova. Blizu na trećem mjestu je Momčilo Otašević sa 18, a slijedi Pejović sa 13% glasova. Komnenić je osvojio 8, a Šoć svega 3% glasova.

Da ovako prođu i u Švedskoj

Na osnovu događaja u Crnoj Gori, koji su obilježili 2012. godinu u šoubiznisu, odlučili smo da se u konkurenciji za “Uspjeh godine” nađu kotorska klapa Who See, nikšićki Lake Fest i serija “Budva na pjenu od mora”.

Kotorski dvojac odnio je pobjedu sa 41% glasova, dok je Lake Fest imao 31% glasova, a popularna serija 28%.

Mugoša u duetu sa Đokovićem

Tokom 2012. godine mnoge stvari su nas nasmijale, a često su to bili postupci naših političara i državnih službenika čiji su snimci zabilježili veliku gledanost na YouTube kanalu, ali i na portalu “Vijesti”. Najbolji od njih su konkurisali za hit godine, a ubjedljivu pobjedu odnio je Miomir Mugoša sa 50% glasova.

Gradonačelnik Podgorice je ometanjem Rodžera Federera i podrškom Novaku Đokoviću postao prava internet senzacija, nadmašiviši Miodraga Vukovića i njegove probleme sa glasom sa 20% glasova.

Bivši šef diplomatije Milan Roćen nije imao problema sa glasom, ali jeste sa izgovorom engleskog jezika, pa je zavrijedio 14% vaših glasova, a Goran Đurović je osvojio 10% glasova.

Posljednja je bila Vesna Medenica sa 6% glasova.

Za penal godine bila mrtva trka

Najača konkurencija je bila u izboru za Penal godine, gdje smo izdvojili najinteresantnije izjave iz istoimene rubrike portala Vijesti.

Tu je bilo i najneizvjesnije, ali je titulu "penala" odnijela Viktoria Badža iz mladih DPS-a koja kako kaže ne diskriminiše "po... rasnim, polnim ni bilo kakvim drugim opredjeljenjima".

Mrtva trka za drugo mjesto je bila između rektora UDG Veselina Vukotića i bivšeg premijera Igora Lukšića. Obojica su imala po 16% glasova, ali je Vukotić prevagnuo sa par glasova više.

Četvrto mjesto je osvojila Anđela Čelebić, a peto Slobodan Bučevac.

Slijede Uprava policije, Predrag Sekulić, Boban Radošević i Dado Topić, a Lazar Rađenović je bio posljednji jer je za njega glasalo svega 1% ljudi.

Galerija

Bonus video: