Oglas za posao ubice na sajtu britanske vlade

Ponuđena je plata od 50.000 – 60.000 funti, ali i bonusi koji slijede nakon uspešno obavljenih zadataka
86 pregleda 3 komentar(a)
Valter, Foto: Gun.de
Valter, Foto: Gun.de
Ažurirano: 25.11.2012. 20:37h

Na sajtu britanske vlade pojavio se oglas u kome tajna obavještajna služba MI6 traži osobu za posao tajnog agenta sa “dozvolom za ubijanje”, prenosi sajt Skaj Njuz.

Ponuđena je plata od 50.000 – 60.000 funti

Oglas, za koji se kasnije ispostavilo da je lažan, postavljen je u petak na zvaničnom sajtu vlade, na strani Ministarstva za rad i penzije.

U njemu je pisalo da se traži “specijalista za eliminisanje meta”, jer vlada s vremena na vrijeme “ima potrebu da ukloni ljude čije postojanje predstavlja rizik za efikasno sprovođenje javnog reda”.

Specijalni satovi i mini podmornice

Od potencijalnih kandidata se tražilo da budu snalažljivi u “pronalaženju načina da ostvare svoje misije i da, u nekim slučajevima, budu spremni da napuste strane države na nekonvencionalne načine”.

Portparolka MI6 izjavila je da britanska vlada ne želi da regrutuje ubicu

Izabranom kandidatu je navodno trebalo da bude obezbijeđena posebna oprema kao što su specijalni satovi, mini podmornice i pištolj tipa “Valter ppk”, kakav koristi fiktivni agent 007, Džejms Bond.

Ponuđena je plata od 50.000 – 60.000 funti, ali i bonusi koji slijede nakon uspešno obavljenih zadataka. U oglasu je pisalo i da je “odgovarajući za one koji vole svoj martini mućkani, a ne mešani”.

Portparolka MI6 izjavila je da britanska vlada ne želi da regrutuje ubicu, da je oglas lažan i da nije poznato ko ga je postavio.

Oglas je ubrzo uklonjen.

Bonus video: