Nikol Kidman: Treba mi neko da mi čuva leđa

"Ranije sam bila stidljiva, veoma stidljiva. Nisam se osjećala prijatno, osim u svom domu”
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2012. 14:26h

Holivudska glumica, porijeklom iz Australije, Nikol Kidman, za Harper's Bazaar pričala je o svojoj porodici, ali i o tajni uspjeha tokom 30 godina duge karijere.

Nakon tri mjeseca koje je provela u Evropi radeći na biografskom filmu “Grace of Monaco” u kojem tumači ulogu Grejs Keli, Kidman se ponovo našla u svom domu u Nešvilu.

O ovoj glumici kruže glasine da se ponaša kao kraljica i da je u potpunosti odbojna, ali to nije tačno.

Za nekoga ko je poznata ličnost toliko dugo, upadljivo je necinična, veoma pričljiva i zabavna, naročito kada se pokrene priča o modi, ali i radoznala.

Kada joj saopšte da će se naći na naslovnici Bazaara, uz osmijeh kaže “O, bože!”.

“Da, drugačija sam od onoga kako me zamišljaju. Rezervisana sam i više zatvorenog, nego otvorenog tipa”, objasnila je ona.

Mnogi bi njen život rasporedili u tri bitne faze: Crvenokosa vatrena djevojka osvaja svijet, godine sa Tomom Kruzom i konačan pronalazak doma sa Kitom Urbanom i kćerkama Sandej Rouz i Fejt Margaret. Ona se slaže.

U Njujork je sletjela 1989. slijedeći romantičnu iluziju o pozorištu.

“Odrasla sam uz pjesmu 'New York, New York'. Sjećam se da sam u potpunosti bila obuzeta kada sam izašla iz aviona”, priča Kidman, koja je počela sa audicijom za Ofeliju iz Hamleta u režiji Kevina Klajna kojeg i danas idealizuje.

“Prosto sam ugurala Ofeliju u moj mozak. Osjećala sam se veoma zadovoljno gazeći daske ispred Kevina Klajna”, dodala je ona.

Njena karijera je išla uzlaznom putanjom, a krajem te godine upoznala je Kruza na snimanju filma “Days of Thunder”.

Te godine opisuje riječima:

“Tu sam, ali se držim za tvoju ruku i sve izgleda neodoljivo i strano. Bila sam stidljiva, veoma stidljiva. Nisam se osjećala prijatno, osim u svom domu”.

"Ranije sam bila stidljiva, veoma stidljiva. Nisam se osjećala prijatno, osim u svom domu”

Nakon razlaza ovog para 2001, njen triler “The Others” postao pravi hit, a osvojila je i Oskara za ulogu Virdžinije Vulf u “The Hours”.

Sada, pohvalila se, ima savršen balans između posla i kuće.

“Voljela bih da mogu da kažem kako je to lako, ali nije. Puno mi nedostaju kada sam daleko, a to ograničeno vrijeme ih neprestano volim. To je moja ličnost. Probudim se u tri ujutru panična jer sam tužna”, kaže glumica, koja je majka od svoje 25. godine.

Tada je sa Tomom Kruzom usvojila Izabelu i Konora, koji danas imaju 19, odnosno 17 godina.

“Vrijeme sada leti tako brzo. Odgajila sam dvoje male djece koja su sada odrasli ljudi i ponovo imam dvoje male djece”, priča Kidman, koja je pronašla svoj mir u vezi sa Urbanom.

Njih dvoje su se upoznali 2005, a u braku su već šest godina.

“On mi jednostavno daje samopouzdanje, tako što je veoma pažljiv prema meni i razumije me u potpunosti. Daje mi hrabrosti da isprobam nove stvari, moju seksualnost i slično”, primjećuje ona.

Nakon avanture sa Kruzom, Urbana karakteriše kao “nešto nalik okeanu koji me je izbacio”.

“Uvijek sam cijenila veće i jače ličnosti. To me je uvijek privlačilo. Bila mi je potrebna zaštita. Svako želi da ima nekoga ko mu čuva leđa”, objašnjava Kidman.

Osjećaj sigurnosti, takođe, joj je pomogao i kada je u pitanju njen posao, naročito na crvenom tepihu.

“Shvatila sam da pred kamerama poziram veoma čudno. Sada vodim računa o tome da oblačim udobne haljine”, kaže glumica i dodaje kako je njena šminka često završavala na sakou njenog supruga.

Glumica kod kuće ne obraća pažnju na garderobu i izgled, a kada je na premijeri, sve oči gledaju u nju, ali ni time nije opterećena.

Glumica kod kuće ne obraća pažnju na garderobu i izgled, a kada je na premijeri, sve oči gledaju u nju, ali ni time nije opterećena

“Sve manje brineš o takvim stvarima, što si stariji. Sve te male stvari postaju nebitne. Uvijek sam imala stomačić. Sada kada imam 45 godina, ne govore tako često 'O, trudna je!'”, priča glumica iz Australije.

Muža još nije uspjela da šokira

Nikol Kidman je prokomentarisala i kontroverznu ulogu u filmu “The Paperboy”, koja je već dobila pohvale nakon premijere u Kanu.

Scena u kojoj njen karakter Šarlot Bles, žena koja komunicira sa čovjekom u zatvoru, uživa u bračnoj posjeti, bez ijednog dodira sa Džonom Kusakom prilično je kontroverzna.

“Nisam upoznala Džona sve do kraja filma. Nikada nisam komunicirala sa njim na neki drugi način osim kroz karakter. To je omogućilo da stvari funkcionišu”, prisjeća se ona.

Na pitanje, kako njen suprug gleda na takve uloge, odgovara: “Kit nikada u životu nije bio pod staklenim zvonom. Treba puno toga da se desi da bi se on šokirao. Ja to nikada nisam uspjela”.

Kada je na premijeri, sve oči su uprte u nju, ali time nije opterećena. „Sve manje brineš o takvim stvarima, što si stariji. Sve te male stvari postaju nebitne. Uvijek sam imala stomačić. Sada kada imam 45 godina, ne govore tako često 'O, trudna je!'”, priča glumica

Galerija

Bonus video: