Vepar Jablan je umislio da je pas: Čuva dvorište i mazi se sa gazdom

Jablan je glavna senzacija u selu Kozjača kod Velike Gorice. Svi ga vole i prihvataju kao da je najnormalnija stvar na svijetu držati divlju svinju kao kućnog ljubimca
298 pregleda 3 komentar(a)
Jablan, Foto: Jutarnji.hr/Cropix
Jablan, Foto: Jutarnji.hr/Cropix
Ažurirano: 17.10.2012. 17:07h

Vepar Jablan ide uz nogu svog vlasnika Jože Kovačića, čuva dvorište i ne boji se pasa iz komšiluka. Kad je čuva dvoritše i kuću, šeta sa vlasnikom po selu i obilazi obližnju gostionicu, a nekad ide sa Jožom i u lov, piše Jutarnji.hr.

Kad se Jablan isprlja u blatu, Jože ga okupa šamponom i četka mu oštru dlaku.

Jablan je glavna senzacija u selu Kozjača kod Velike Gorice. Svi ga vole i prihvataju kao da je najnormalnija stvar na svijetu držati divlju svinju kao kućnog ljubimca.

Jože ga je jednom poveo u lov.

"Kad je Jablan kročio u lovački dom, svi su se od straha popeli na sto", priča Jože.

Jablan je ogroman, ima oko 100 kg.

Ekipu Jutarnjeg je, kada je ušao u prostoriju u kojoj su bili, onjušio, a Jože ga je pomazio po glavi. Kasnije je vani, kada ga je Jože četkao, okrenuo na leđa sa sve četiri noge u vazduhu, baš kao pas.

Neobično prijateljstvo između Jože i Jablana rodilo se u februaru, kad je Jože bio u lovu. Nakon što su Jože i lovci udstrijelili Jablanovu majku, vepar i njegova dva brata su ostali u šumi, sami. Kad ih je našao, Jože nije imao srca da ih ostavi, već ih je uzeo sa sobom, držao u štali i hranio na bočicu, kozjim mlijekom. Dva druga praseta su uginula, a Jablan se nije predavao, piše Jutarnji.

Bonus video: