Saznajte u svakom trenutku koliko je aviona na nebu

Ako želite, možete da suzite izbor na konkretnu avio-kompaniju i da pratite koji su njeni avioni na nebu
663 pregleda 6 komentar(a)
Flightradar24, Foto: Printscreen
Flightradar24, Foto: Printscreen
Ažurirano: 20.09.2012. 08:37h

Sada možete iz kuće pratiti letove širom svijeta – sajt Flightradar24 vam omogućava da u svakom trenutku nađete određenii let, da vidite njegovu putanju, aerodrom sa koga je avion uzletio i na koji će sletjeti. Čak možete da utvrdite visinu i brzinu leta.

Karta letova na sajtu se ažurira svakih nekoliko sekundi, a mogu se vidjeti i karakteristike svake letilice (model, serijski broj i kompaniju), kao i informaciju o njihovim posljednjim letovima.

Podaci na sajtu mogu da se klasifikuju prema aerodromima kako biste vidjeli kad koji avion poleće s unijetih aerodroma, ili koji avioni treba da slete u naredna dva sata.

Ako želite, možete da suzite izbor na konkretnu avio-kompaniju i da pratite koji su njeni avioni na nebu.

“Flightradar24” koristi podatke Federalne vazduhoplovne uprave u SAD i Automatskog zavisnog sistema za nadzor aviona (ADS-B) u drugim zemljama.

Karta trenutno najbolje pokriva SAD i Evropu, dok Južna Amerika, Afrika, Azija i Australija pomalo zaostaju.

Sajt nudi i iPhone aplikaciju za proširenu stvarnost: ako želite da znate odakle i kuda je krenuo avion iznad vas, dovoljno je da usmjerite “pametni telefon” prema njemu i aplikacija će vam za nekoliko sekundi obezbijediti željene podatke.

Bonus video: