Novljanin pješači od San Franciska do San Dijega zbog očuvanja prirode

ŠETNJA: Novljanin Ivan Martinetti će prepješačiti 700 milja, od San Franciska do San Dijega, zbog očuvanja prirode
71 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2012. 15:43h

Popularni crnogorski muzičar Rambo Amadeus, poznat je kao pobornik za očuvanje sredine, tako se na njegovoj Facebook stranici može pročitati poruka kojom podržava akciju svog prijatelja i sugrađanina.

“Ivo Martinetti, rođeni Novljanin, ide pješke preko Amerike. Pogledajte da li ste mu na putu, pa mu ponudite konak, ako ste u prilici”, napisao je Svjetski Kilo Car uz postavljanje linka za grupu podrške.

Ivan Martinetti, odlučio je da 1. septembra krene pješke iz San Franciska na put dug 700 milja (oko 1100 kilometara), kako bi promovisao ekološki pokret “Slowly Making the Difference” (Polako pravimo promjene).

“Odlučio sam se za pješačenje, a ne za biciklizam kako bih demonstrirao moć pravljenja malih koraka i dokazao da je svaka akcija bitna, ma koliko mala bila. Veoma je važno da učinimo nešto kako bi spriječili grozote koje je izazvao čovjek, poput zagađivanja okeana plastičnim otpadom”, objasnio je Martinetti, koji namjerava da pješke stigne do San Dijega. On je na svojoj stranici napisao i da će prilikom svog putovanja čistiti plaže, bilježiti zagađenost, organizovati ulične prezentacije, a svakog dana će o svemu tome izvještavati putem bloga BlueTurtle.com, dok će slike koje predočavaju zagađenost biti postavljane na sajtu TrashCounter.com.

“Sastaću se sa vlasnicima kompanija kako bi ih upoznao sa našim ekološkim projektom, a posjetiću i lokalne radio-stanice i novine”, kazao je Martinetti.

Bonus video: