Starac je heroj, pucao na razbojnike!

Prilikom pljačke internet kafea u Floridi, dvojici razbojnika jedino se usprotivio čovjek koji je imao 71 godinu i koji je iznenada zapucao na njih
109 pregleda 2 komentar(a)
pljačka florida, Foto: I.dailymail.co.uk
pljačka florida, Foto: I.dailymail.co.uk
Ažurirano: 18.07.2012. 20:11h

Starac je heroj! A evo i kako.

Taman kada su pomislili da su uspjeli u pljački jednog kafea u Floridi, dvojica kriminalaca su ipak ostala zateknuta. Iznenada na njih je zapucao djed.

Nekim čudom uspjeli su uteći hrabrom starcu, koji im je osujetio namjeru.

Oni su prvo uletjeli u kafe i naredili svima da legnu na pod, prijeteći im pištoljem i bejzbol palicom kao što se može vidjeti na snimku koje su zabelježile kamere.

Dok je većina gostiju polako kretala da legne na pod, jedan od njih, Vilijams je izvadio pištolj i krenuo da puca. Prepadnuti dvojac je pokušao da pobjegne saplićući se međusobno.

Nakon što su jedva utekli, policija je ubrzo pronašla ranjene devetnestogodišnjake, Davkinsa koga je Vilijams ranio u ruku i Hendersona kome je ranjena butina.

“Pištolj je star, zarđao i nije bio napunjen. Otimali smo mobilne telefone kako ne bi zvali policiju. U tom trenutku je on zapucao. Mislio sam da ću umrijeti. Pokušali smo da bježimo, ali tada sam osjetio bol u nozi, tad me je pogodio metak”, izjavio je Henderson.

Bonus video: