Slavljenik koji je odlučio da okonča ekonomsku krizu

Čovjek po imenu Dag Iton za svoj 65. rođendan, 65 minuta je dijelio novac slučajnim prolaznicima i na taj način ostao upamćen kao najoriginalniji slavljenik
2 komentar(a)
Ažurirano: 14.07.2012. 17:14h

Dag Iton je proslavio svoj 65.rođendan na nezaboravan način. I to ne nezaboravan samo njemu, već svim ljudim koji su se prošle nedelje našli na jednoj raskrsnici u Oklahomi.

Ono što je Dag uradio, iznenadilo je mnogo, a kako je i sam izjavio, ovom šaljivom, ali plemenitom igrom prevazišao je i sebe samog.

Na raskrsnici tog dana, umjesto beskućnika koji često prose na tom mjestu, stajao je Dag Iton držeći natpis:

"Ja imam kuću, automobil i posao. Treba li vama nekoliko dolara za kafu?".

Kako prenose mediji, a piše Shine, ovaj Itonov poduhvat bio je rođendanski poklon samom sebi.

"Pitao sam mnoge prijatelje, pa i one na facebooku, šta bih moga originalnio da napravim za 65. rođendan, dobio sam i previše predloga. Teško je bilo odlučiti na kraju, ali jedan od mojih prijatelja iznio je nevjerovatnu ideju, predložio da napravim 65 nasumičnih dobrih djela", ispričao je Iton.

Inspirisan ovom idejom, Iton je 65 minuta stajao je na raskrsnici i dijelio novčanice od pet dolara slučajnim prolaznicima, a onda i zaključio da je to najbolji rođendanski poklon koji je ikad dobio.

Reakcije su bile različite, kako kaže ovaj interesanti slavljenik, bio je prilično začuđen kada je naišao i na one koji su odbili njegov poklon.

"Nisu svi htjeli uzeti novac. Zamolili su me da ga dam nekome kome je potreban, ali su naglasili da smatraju da je to što radim prelijepo i plemenito", kaže Iton.

Galerija

Bonus video: