Sa 7 godina objavljivao eseje o astronomiji

Tašika Abrahama iz Kalifornije zanimaju zanimaju fizika elementarnih čestica, antimaterija, sudbina svemira i Veliki prasak, a od najranijih dana smatrao se genijalcem
1 komentar(a)
astronimija, Foto: Astronomy2009-algeria.org
astronimija, Foto: Astronomy2009-algeria.org
Ažurirano: 04.07.2012. 07:11h

Devetogodišnji Tanišk Abraham iz Sakramenta, sa nepunih sedam godina objavljivao je eseje o astronomiji na sajtu Nasinog Instituta za istraživanje Mesecanije.

Ovog dječaka zanimaju fizika elementarnih čestica, antimaterija, sudbina svemira i Veliki prasak, pa stoga i nije kao ostali vršnjaci.

Tanišk pohađa nastavu na Amerikan River koledžu u Kaliforniji, a učestvovaće u prvoj epizodi emisije “Genijalci”, koji se može vidjeti na Jutjubu.

U Mensu je primljen kada je imao samo četiri i po godine i od tada je u centru pažnje medija.

Od najranijih dana Tanšika smatraju vanserijskim talentom.

U intervjuu objavljenom na TV-mreži ABC, njegova majka, dr Tadži Abraham, izjavila je da je dječak od najranijih dana pokazivao izuzetnu nadarenost.

U uzrastu od sedam godina objavljivao je eseje o astronomiji na sajtu Nasinog Instituta za istraživanje Mjeseca, a iste godine se upisao na koledž.

Iako mu je nauka najveća strast, Tanišk ima i mnoga druga interesovanja. On pjeva u horu, trenira gimnastiku, igra fudbal, svira klavir i obožava da riješava sudoku ukrštenice.

Studenti mu nerijetko traže autogram, što malog genijalca često, kako kaže, ostavlja zbunjenog.

Bonus video: