Pokojna Mileva: Njegoš ovamo nosi samo markirano

"Što se tiče vaše estrade, mi smo ovdje nijemi, pred tim vašim cirkusom. Ako me razumijete”, iskrena je Mileva
259 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2012. 19:27h

Za samo nekoliko nedjelja Pokojna Mileva postala je prava atrakcija na društvenim mrežama.

Za nju nisu čule samo generacije koje ne robuju Internetu, a oni koji jesu zavoljeli su je zbog britkog jezika i kritikovanja svega što današnjoj omladini nije po volji. Međutim, i pored velikog interesovanja medija i istraživanja, niko nije uspio da sazna ko se krije iza profila “preminule dame i partizanke”.

Kruže glasine da je u pitanju nekoliko momaka iz Beograda, ali i da su je stvorili zaposleni na portalu smedia.rs, koji Mileva “hakuje” svakog utorka kako bi postavila svoju kolumnu pod nazivom “S neba, pa u rebra”.

Ipak, nakon gostovanja “pokojne” gospođice u emisiji “Amidži šou”, na televiziji koja je bila najveća žrtva njenih prozivki, kada se izuzmu Jelena Karleuša, Seka Aleksić i Željko Joksimović, najviše je onih koji tvrde da su je izmislili ljudi bliski upravo pomenutim estradnim ličnostima.

Pokojna Mileva za “Vijesti”, nije željela da odgovori na pitanja o identitetu, ali je bila raspoložena za druge teme, poput dnevnih obaveza dok Internet nije uveden u raju i paklu.

“Radila sam sve isto kao i sada. Išla sam na pijacu, kuvala ručak, stavljala zimnicu i išla u izlaske. Ali ima i prednosti to što sada mogu da komuniciram sa vama, jer ne moram da čekam da se vidimo da bih vam nešto rekla. Na primjer, Luisa sam morala da sačekam lično, da bih mogla da mu savjetujem da prestane da nosi strukirane haljine”, objašnjava čuvena Tvitterašica, koja često pominje svoje najbolje drugarice, Vitni Hjuston i Ejmi Vajnhaus.

“Ja se družim sa svima. Pored Vitni i Ejmi, družim se sa Džeksonom i Merkjurijem. Ali oni su mi više drugarice nego drugovi. Ako me razumijete”, kaže Pokojna Mileva.

"Njegoš bio prinuđen da se bavi švercom"

Na pitanje da li na nebu Crnogorci potvrđuju stereotipe, poput onog da su lijeni, ona odgovara:

“Pa, donekle postoje ti stereotipi i ovdje. Na sreću, ovdje nema glavnog grada, pa nisu svi na istom mjestu. Sa druge strane, Njegoš je član svih upravnih odbora i nosi markirano, a dok nam je Sloba stigao sa parama, Njegoš je neko vrijeme bio prinuđen da se bavi i švercom. Tako da ima istine u tim stereotipima”.

Pored živih pjevača, Mileva je u svađi i sa nekoliko pokojnih.

“Sa Milanom Mladenovićem ne pričam od kad me je pobijedio na izboru za predsjednika skupštine stanara!"

“Sa Milanom Mladenovićem ne pričam od kad me je pobijedio na izboru za predsjednika skupštine stanara! Što se tiče vaše estrade, mi smo ovdje nijemi, pred tim vašim cirkusom. Ako me razumijete”, iskrena je Mileva, koju najviše nervira kada joj na novom mobilnom telefonu stigne poruka od “karijere Dragane Mirković”.

“Ona je užasno naporna. Koristim novi model Ajfona, koji mi je poklonio Stiv Džobs kada mi je ona mala kakoseonozvaše, Svetla Karleuša Tozovac? Tako nekako... kad mi je ona prijetila u Ejmidži šouu da će mi oduzeti telefon. Haos!”, otkriva ona. Pokojna Mileva često pravi vanilice, a voli da pristavi i žito koje ponese na dolazni peron.

Pristavila žito za Vladu Srbije

Nakon pitanja za koga bi voljela da postavi žito ovih dana, kratko kaže:

“Mačko, ne mogu da se odlučim koga od vas bih prije spasila!”.

Pokojna Mileva na Twitteru i Facebooku postavlja statuse tokom cijelog dana, ali negira da joj bilo ko pomaže.

“Makar šta! Pa meni je to zadovoljstvo! Sve radim kao i do sada, samo ponekad podijelim sa vama neko svoje razmišljanje ili udijelim savjet. To je najmanje što mogu... Mačko žurim sad, pristavila sam žito za Vladu Srbije. Vidimo se”, odjavila se pokojna Mileva, koja je nakon gostovanja u emisiji Ognjena Amidžića dobila više od dvjesta poruka na zidu u kojima su fanovi najavljivali napuštanje grupe zbog izdaje.

Međutim, broj obožavatelja se tog dana povećao za pet hiljada, a cifra je do dana razgovora prešla nevjerovatnih 100 hiljada.

Razdvajaju ljude, a kradu zajedno

Pokojna Mileva poznati je i politički analitičar, pa je iskoristila priliku da prokomentariše i stanje u Crnoj Gori.

“Mislim da je tužno što političari razdvajaju narode, a oni lično su bliski kad zatreba. Ispijaju kafe, kradu zajedno... Vidjećete kada dođete ovamo, koliko je ljepše kad ste svi zajedno i kada bez obzira na različitosti svi zajedno pravite roštilj”, priča Mileva “s'onog svijeta”, dodajući da neke političke vođe to saznaju tokom života i to u Hagu.

Galerija

Bonus video: