U Kini jedu pse, ali ih i sjeckaju i kuvaju pred gostima

U sjevernom djelu Kine pse ubijaju premlaćivanjem, da bi im krv što bolje prodrla u meso, kako bi onda ono bilo mekše za jelo, ali prema novom običaju to rade pred gostima
977 pregleda 4 komentar(a)
U Kini stvarno jedu pse, Foto: Youoffendmeyouoffendmyfamily.com
U Kini stvarno jedu pse, Foto: Youoffendmeyouoffendmyfamily.com
Ažurirano: 27.06.2012. 15:12h

Poznato je da u Kini jedu pse, ali do sada nije bio poznat, mada je od skoro i usvojen, novi, znatno ekstravagantniji običaj, klanje i kuvanje pasa ispred gostiju restorana.

Ali osim ovog, postoji još degutantniji običaj.

U sjevernom djelu Kine pse ubijaju premlaćivanjem, da bi im krv što bolje prodrla u meso i kako bi onda ono bilo mekše za jelo.

U Kini od skoro je na glasu novi "specijalitet", klanje i kuvanje pasa i to , ni manje, ni više, nego pred gostima restorana.

Aktivisti Društva za zaštitu životinja, snimili su sablasne fotografije mrtvih životinja koje se spremaju pred gostima.

Bez obzira na sve glasniju kampanju o zabrani jedenja pasa u Kini, ugostitelji ne odustaju od ovih “bizarnih specijaliteta” koji im, kako kažu, pune restorane.

Kineske vlasti već duže vrijeme ništa ne preduzimajui povodom ovih degutantnih običaja.

S obzirom na to da nema odgovora od kineskih vlasti, aktivisti za spas životinja bili su primorani da u Kini primjene gerilski način borbe za stavove koje zastupaju.

Tako su nedavno na putu presreli kamion iz kojeg su oslobodili 500 pasa planiranih za klanje.

Ovi aktivisti imaju ogromnu podršku organizacija za zaštitu životinja iz cijelog sveta, koji urgiraju da se od kineskih vlasti traži zabrana praktikovanje ove tradicije.

Bonus video: