POBJEDA FANOVA

Kripta Elvisa Prislija povučena sa aukcije nakon protesta

Na aukciji koja je održana proteklog vikenda obožavaoci su kupili kućni telefon Elvisa Prislija po cijeni od 20.480 dolara
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2012. 10:29h

Nakon prostesta ljubitelja muzike Elvisa Prislija kripta u kojoj je bio sahranjen povučena je sa velike sportske i muzičke aukcije u Los Anđelesu.

Kripa u kojoj je kralj rokenrola sahranjen 1997. godine prije nego što je preseljen u Grejslend u Memfisu trebalo je da se nađe na aukciji među 1.000 predmeta koji su pripadali sprortskim i muzičkim legendama.

Aukcijska kuća Džulijens odustala je od prodaje kripte dok groblje Forest hil iz Memfisa ne pronađe rješenje koje će odgovarati interesima fanova, a istovremeno očuvati sjećanje na Elvisa Prislija.

Ujedinjeni obožavaoci

"Uspjeli smo!", piše na sajtu elvismatters.com. Posjetioci tog sajta protivili su se prodaji Elvisove kripte.

Među predmetima na aukciji našao se ogrtač koji je Ejmi Vajnhaus nosila u spotu "Rehab"

"Pokazali smo da obožavaoci mogu da budu ujedinjeni. Uz pomoć našeg sajta i fan klubova širom svijeta i preko 10.000 ljudi koji su potpisali našu peticiju kripta će ostati prazna, kako i treba da bude", piše na sajtu.

Na aukciji koja je održana proteklog vikenda obožavaoci su kupili kućni telefon Elvisa Prislija po cijeni od 20.480 dolara, a njegova zlatna ogrlica sa inicijalima "EP" dostigla je cijenu od 31.250 dolara.

Među predmetima na aukciji našao se ogrtač koji je Ejmi Vajnhaus nosila u spotu "Rehab", kao i Madonin negliže, svileni kostim Lejdi Gage, cipele Majkla Džeksona, lični predmeti Frenka Sinatre, Kurta Kobejna, članova grupe "The Rolling Stones" i grupe "The Doors".

Galerija

Preporučujemo za Vas