Irski navijači: Hrvati, hvala na dojkama

Kazale su da je "najvažnije to što su one podržale hrvatsku reprezentaciju
514 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2012. 16:24h

U moru fotografija navijačkog ludila koje ovih dana stižu iz Poljske, sa Evropskog prvenstva u fudbalu, nekoliko ih je posebno zainteresovalo javnost u regionu.

Na njima dvije hrvatske navijačice, u moru svojih sunarodnika, ali i onih koji to nisu, pokazuju gole grudi. Problematične fotografije snimljene su tokom utakmice Republika Irska – Hrvatska, a izazvale su ogromnu pažnju na Facebooku, ali i malo ozbiljniju buru u lokalnoj upravi grada Krapina, odakle djevojke dolaze.

Jer, one vrše (ili su sada već vršile) veoma odgovorne funkcije – jedna od njih, Jelena Mikša, zaposlena je u Ministarstvu kulture kao referentkinja, dok je druga, Viktorija Mikša (slučajno se isto prezivaju) potpredsjednica mladih HDZ-a u Krapinsko – zagorskoj županiji, a bila je i članica Gradskog vijeća grada Krapine u prošlom sazivu.

Iako je Ministarstvo kulture potvrdilo za portal Index da će protiv Jelene Mikše prema kodeksu etičkog ponašanja pokrenuti postupak zbog nanošenja povrede ugledu tijela u kojem radi, djevojke za hrvatske medije izjavljuju da za tim nema potrebe i da njihov "privatni život nema veze sa onim što rade".

Takođe, kazale su da je "najvažnije to što su one podržale hrvatsku reprezentaciju".

"Kao što vidite, bilo je super. Navijanje, ludilo. Ne žalim ni zbog čega. Ne znam zbog čega se paničari i zbog čega me prozivaju. Nisam ubila čovjeka nego se samo proveselila", za Index je rekla Jelena komentarišući fotografije iz Poznanja koje su nakon utakmice osvanule na internetu.

Iako djevojke tvrde da su svojim ponašanjem htjele da daju podršku hrvatskim fudbalerima, čini se da su u svoj toj euforiji malo i zalutale. Dokaz za to donosi irski sajt broadsheet na kome su se pojavile fotografije na kojima u čarima mladih Hrvatica uživaju i momci obučeni u boje irske reprezentacije. Irci su na sajtu poručili svojim fudbalskim protivnicima: "Hvala na dojkama!".

Galerija

Bonus video: