Stigla i kolica za pljevaljskog psa Srećka

Nakon što ga je udario automobil, veterinari u Pljevljima, Baru i Podgorici su za Srećka preporučili uspavljivanje. Pas je operisan u Beogradu
94 pregleda 2 komentar(a)
Srećko, Foto: Facebook.com
Srećko, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 08.06.2012. 16:11h

Srećko, pas lutalica o kojem je nakon što ga je udario automobil, brigu preuzela Pljevljakinja Vanja Ječmenica, dobio je kolica i ovih dana, nakon više mjeseci, prvi put stao na noge.

Srećko i Vanja su već neko vrijeme u Beogradu, gdje su otputovali zbog Srećkovog liječenja.

Ruka šapi: Kako je Vanja spasila Srećka... >>>

Srećka je automobil udario nedaleko od Vanjine kuće u Pljevljima. Vanja je brigu o psu preuzela odmah nakon nesreće, u nadi da će mu pomoći lokalni veterinar. Kako je Srećku od udara polomljena butna kost, zadobio je višestruki prelom karlice, povrijeđena mu je kičma, iščašeno rame, iskašljavao je krv... veterinar je savjetovao uspavljivanje. Na bolje prognoze Vanja i povrijeđeni pas nisu naišli ni u Baru i Podgorici, gdje su veterinari takođe rekli da bi pas trebalo da bude uspavan.

Nakon sumornih prognoza, Vanja je odlučila da sa psom prevali 500 kilometara i krene za Beograd, gdje su Srećku operisani butna kost i karlica. Pas ne pomjera zadnje noge, zbog čega su mu bila potrebna kolica.

Srećka, nakon oporavka od prve dvije operacije, očekuje još jedna, a Vanja se nada da su kolica privremeno rješenje, te da će Srećko jednom ipak prohodati.

U brizi oko psa Vanji i Srećku pomažu znani i neznani, okupljeni oko Facebook grupe "Pomozimo Srećku". Tako je, prema Vanjinim riječima, i za kolica koja su nedavno stigla i čija izrada je koštala 65 eura, u Banja Luci prikupljeno oko 60 eura.

Bonus video: