Krenite sa Bubke i kad prođete Frejzera blizu ste Muhameda Alija

Londonski gradski prevoz je objavio "Mapu olimpijskih legendi", pa će sve metro stanice, a ima ih 361, dobitni nove nazive po herojima sa Olimpijskih igara
72 pregleda 0 komentar(a)
London Mapa, Foto: Independent.co.uk
London Mapa, Foto: Independent.co.uk
Ažurirano: 31.03.2012. 10:16h

Mnogi koji dođu u London tokom trajanja Olimpijskih igara će stići pravo na stanicu Nađe Komaneči.

Ako bi htjeli da dođu do Olimpijskog parka moraće da prođu stanice Magnusa Vislandera i Džoa Frejzera i izađu na stanici Majkla Felpsa.

Londonski gradski prevoz je objavio "Mapu olimpijskih legendi", pa će sve metro stanice, a ima ih 361, dobitni nove nazive po herojima sa Olimpijskih igara, kako onih aktuelnih tako i onih iz prošlosti.

Tako je sada stanica Oksford Cirkus - stanica Jan Torp, a Pedington je Leonel Mesi, prenosi Independent.

Dizajneri mape Aleks Triket i Dejvid Bruks su rekli da je predstavljeno na desetine nacija, da su svi sportovi koji će biti dio Olimpijskih igara 2012. zastupljeni, a da će Muhamed Ali i Felps biti Stratford stanice za ulaz na Olimpijski park.

Triket i Bruks su rekli da je bilo dosta užarenih debata, ali da su zadovoljni rezultatom.

I sam izbor sportista koji su doživjeli počast je tema mnogih rasprava, a među ostalim istaknutim sportistima se nalaze i legendarni Sergej Bubka, Elena Išinbajeva, Lav Jašin, Ferenc Puškaš, Medžik Džonson, Džej Džej Okoča, Karlos Tevez, Majkl Džonson, Ivano Balić..,

Bonus video: