Šestoro ide na regionalni šampionat u bacanju papirnih aviona

Najuspješniji je bio Danilo Andrijašević, koji nije oborio svjetski rekord od 63,19 metara, ali je njegova “raketa” odletjela preko 20 metara
0 komentar(a)
Bacanje papirnih aviona, Foto: Zoran Đurić
Bacanje papirnih aviona, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.02.2012. 14:55h

Pobjedom na takmičenju u bacanju papirnih aviona, koje se u četvrtak održalo u Delta Sitiju, Danilo Andrijašević, Filip Nikić, Ilija Đukanović, Borko Savić, Ivo Janjušević i Nikola Mijomanović, izborili su se za učešće na regionalnom filnalu u Novom Sadu.

Od ukupno stotinak takmičara, među kojima su se našle i tri dame, najviše prijavljenih bilo je u kategoriji za najdalji let aviona, ali je trećina papirnih letjelica završila u publici ili obližnjim buticima. Najuspješniji je bio Danilo Andrijašević, koji nije oborio svjetski rekord od 63,19 metara, ali je njegova “raketa” odletjela preko 20 metara.

“Nema nikakve tajne, samo sam bacio avion. Nijesam vježbao, ali do odlaska u Novi Sad hoću, kad sam već prošao”, kazao je on nakon proglašenja pobjednika.

Avion Đukanovića letio skoro 10 sekundi

Za drugu, znatno težu kategoriju, bilo je zainteresovano svega desetak takmičara. Oni su pokušali da naprave avion koji će ostati u vazduhu nevjerovatnih 27, 16 sekundi, a najbliži je bio Ilija Đukanović, čija je avion letio skoro deset.

“Nisam previše razmišljao. Odlučio sam da napravim prvi model koji pronađem na Internetu.

Do pobjede sam došao uz pomoć sreće, jer moj avion nije udario u stub ili zid”, kazao je Đukanović, a sa njim su se složili i drugi takmičari, čiji su letovi bili diskvalifikovani, jer se avionima na putu često našao sprat Delta Sitija.

Stari šampion Janjušević

Pobjednika kategorije “najbolja akrobacija”, izabrao je žiri koji je iskusnog Iva Janjuševića, ocijenio sa maksimalnih 30 poena.

“Ja sam stari šampion, od prije tri godine, tako da sam se dugo spremao za ovo takmičenje. Bilo je dosta krvavog rada”, našalio se takmičar, koji je napravio male izmjene na starom, pobjedničkom modelu aviona.

Janjuševiću će se na regionalnom takmičenju, 10. marta, pridružiti drugoplasirani Nikola Mijomanović, koji je svoja dva papirna aviona bacio, igrajući brejkdens.

Šest takmičara će u Novom Sadu imati priliku da se izbore za učešće na svjetskom takmičenju, koje se pod nazivom Red Bull Paper Wings, održava u Salzburgu 4. i 5. maja u Hangaru 7.

U svojstvu voditelja i komentatora, takmičare i publiku animirao je MC Marko, dok je let aviona pratila muzika po izboru DJ Domea.

Bonus video: