Američki kongresmen nazvao Mišel Obamu debelom

"Uči nas kako da se zdravo hranimo, a i sama ima veliku pozadinu", kazao je Sensenbrener jednoj ženi koja je hvalila Mišel i njen angažman u sprečavanju gojaznosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2011. 11:46h

Na vrhu liste stvari koje nikada ne biste smjeli reći jednoj ženi, a kamoli prvoj dami SAD, je da je debela.

Uprkos tome, kongresmen Džim Sensenbrener se odvažio da za suprugu predsjednika Baraka Obame kaže da ima veliku zadnjicu i da zbog toga daje loš primjer mlađoj populaciji.

Poznato je da je gojaznost problem broj jedan u Americi, a Sensenbrener smatra da bi lideri zemlje trebalo da podstaknu naciju da vodi zdrav život i održava optimalnu težinu.

Navodno je Sensenbrener kazao da je Mišel licemjerna, jer vodi kampanju protiv dječije gojaznosti, a i sama ima problema sa težinom.

"Uči nas kako da se zdravo hranimo, a i sama ima veliku pozadinu", kazao je Sensenbrener jednoj ženi koja je hvalila Mišel i njen angažman u sprečavanju gojaznosti.

Prva dama Amerike je već dugo zagovornica zdravih stilova života i svakodnevno naporno vježba.

Nakon što su njegovi neprimjereni komentari procurjeli u javnost, portparol Sensenbrenera je rekao da će se kongresmen izviniti Mišel.

"Mislio je na inicijativu prve dame o zdravoj prehrani. Smatra da Vlada ne bi trebalo da ljudima govori šta da jedu, navodi se u saopštenju.

Bonus video: