Dejvid Gaterson osvojio nagradu za najgori opis seksa

"Edip je praktično izmislio loš seks, tako da me ovo ne iznenađuje", kazao je laureat za britanski "Literary Review"
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2011. 20:23h

Američki pisac Dejvid Gaterson osvojio je britansku nagradu za “najgori opis seksa", za svoje djelo “Ed King”, modernu verziju mita o Edipu, saopšteno je na gala večeri u Pomorskom i vojnom klubu u Londonu organizovanom posebno za tu priliku. Ova nagrada dodjeljuje se svake godine, a osvojivši je Gaterson se pridružio piscima kao što su Džon Apdajk, Tom Vulf, Norman Mejler i drugi.

"Edip je praktično izmislio loš seks, tako da me ovo ne iznenađuje", kazao je laureat za britanski "Literary Review", koji stoji iza organizacije dodjela ove nagrade. Gaterson, autor romana "Snijeg pada na kedrove" nije bio u mogućnosti da prisustvuje cetemoniji dodjele priznanja.

Pasus koji je mu je donio nagradu otprilike je ovakav: "Zgrabila je njegov zglob i pomjerila mu dlan ka stidnim dlačicama, sve dok mu vrh srednjeg prsta nije došao do 'ničije zemlje' između njenog 'prednjeg izloga' i 'zadnjih vrata'...".

Nagradu koja se dodjeljuje od 1993, ustanovio Overon Vo, tadašnji glavni urednik "Literary Reviewa", sa ciljem da obeshrabri neukusne i nepotrebne opise seksa u modernim romanima.

Pored Gatersona u konkurenciji za priznanje ove godine su bili Haruki Murakami za svoj roman "1Q84", Stiven King za "11/22/63”, Kris Edrijen za "The Great Night" i Li Čajld za "The Affair".

Bonus video: