Džoni Dep: Francuzi su me željeli samo zbog poreza

Poznati glumac je nedavno novinarima objasnio kako nije želio postati francuski državljanin te se preselio iz te zemlje nazad u Ameriku
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2011. 15:58h

Džoni Dep je na britanskom Oksfordu održao predavanje za studente i projekciju svog novog filma “The Rum Diary”. Dep je tom prilikom studentima pričao o pokojnom Hanteru S. Tompsonu, autoru koji je napisao knjigu prema kojoj je snimljen njegov posljednji film i koji je bio glumčev dobar prijatelj.

Dep se na Oxfordu družio sa 500-tinjak studenata među kojima je bila i Ema Votson. Poznati glumac je nedavno novinarima objasnio kako nije želio postati francuski državljanin pa se preselio iz te zemlje nazad u Ameriku.

“Ma, oni su to željeli samo zato da bih im plaćao porez. Sve je to zbog novaca”, rekao je Džoni, koji i dalje ima američko državljanstvo.

U Francusku je doselio 1990. godine kako bi se sklonio iz žiže medijskog interesa, a franscuskinja je i pop zvijezda Vanesa Paradi, njegova nevjenčana supruga.

Glumac je objasnio kako bi Francuskoj morao plaćati porez ukoliko provede više od 183 dana godišnje u toj zemlji, a ionako plaća porez SAD- u. “Znači, zapravo bih radio besplatno”, rekao je glumac.

Bonus video: