Švedski sud riješio bizaran slučaj napada bananom

"Pogodila me pravo u lice polupojedenom bananom. Bilo je banane svuda po meni, na kravati, na košulji i u oku", ispričao je
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2011. 15:05h

Do suda u švedskom gradu Lundu stigao je neobičan slučaj: morali su da riješe slučaj napada bananom, čiji su glavni junaci 46-godišnja majka i vozač autobusa Zekerija Velagić, piše Bljesak.info. U tom slučaju, navode, vozač je bio oštećena stranka, jer mu je banana povrijedila oko.

Napad se desio kad je došlo do skorog sudara automobila i autobusa. Žena tvrdi da je učila svoju kćerku da vozi automobil, kad se autobus približio na nekoliko centimetara i zamalo ih udario. Izašla je iz auta i otišla do prvih vrata da ukori vozača, a polupojedena banana joj je samo "poletjela" iz ruke.

"Imam vrtoglavice još od aprila, i ruke mi se tresu. Kako su mi mišići slabi stvari mi lako ispadaju iz ruku. Držala sam bananu i tamo stajala gestikulirajući, i odjednom je poletjela. A ona je uletjela u unutrašnjost autobusa", ispričala je sudu žena.

Zekerija Velagić je ispričao drugačiju priču. Kaže, kad je stao da iskrca putnike, žena je uletjela u autobus, počela da viče i pogodila ga bananom bez upozorenja. Kasnije tokom dana osjetio je bol u oku, a tokom pregleda, ljekar je ustavnovio da je došlo do ablacije staklastog tijela u oku.

"Pogodila me pravo u lice polupojedenom bananom. Bilo je banane svuda po meni, na kravati, na košulji i u oku", ispričao je.

Kazao je i da se osjetio postiđeno, jer je 30 putnika vidjelo cio napad, pa je čak razmišljao o tome da ode s posla nakon napada.

Na kraju, sud je presudio u korist vozača, nakon što je putnik koji je sjedio u prednjem dijelu autobusa potvrdio njegovu verziju događaja.

"Nerazumno je da banana može da uzrokuje ovoliko štete. Svejedno, vozači autobusa terba da budu sabrani i da ne jure autobusima dugim 14 metara. Ovo je moglo da završi katastrofom", kazala je ljuta majka.

Bonus video: