Protestanti optužili Džej Zija da zarađuje na njima

Džej Zi se nije oglašavao povodom optužbi na njegov račun, ali je zato iz Rocawear kompanije saopšteno da je majica napravljena kao vid podrške pokretu "Occupy"
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2011. 18:27h

Poznati američki reper Džej Zi našao se na udaru "Occupy Wall Street" protestanata nakon što je na njegovom Rocawear web sajtu odnedavno u ponudi majica koja aludira na ovaj protest, ali sa izmijenjenim sloganom "Occupy All Streets".

Ova "podrška" koju je Džej Zi pružio protestantima ne bi bila sporna kada bi išta od zarađenog novca (majice koštaju 20 dolara) reper donirao pokretu. Međutim, do toga nije došlo, a mnogi aktivisti nisu bili srećni ni sa idejom da se od njihov pokret prodaje za profit.

"Naravno, uvijek će se pojaviti neka krvopija. Na samom protestu postoje štampači za majice, tako da nama nije problem da i sami majicama podržimo akciju. Ali ako zaista želite da podržite ovaj pokret, morate biti ovdje na licu mjesta i pomoći nam da oblikujemo bolju budućnost", izjavio je ovim povodom portparol protesta Patrik Bruner.

Džej Zi se nije oglašavao povodom optužbi na njegov račun, ali je zato iz Rocawear kompanije saopšteno da je majica napravljena kao vid podrške pokretu "Occupy", podsjećajući da "promjene se moraju desiti svuda".

U Džej Zijevu odbranu stao je i Rasel Simons, njegov kolega reper i biznismen, koji je izjavio da je poznati reper na ovaj način podigao "Occupy" pokret na viši nivo.

Ipak, izgleda da se reper, inače jedan od najbogatijih u muzičkoj industriji, predomislio, s obzirom na to da su juče, kako prenosi E! Online, kontroverzne majice nestale iz ponude na sajtu Rocaweara.

Bonus video: