Uz ime nose i pločicu sa veličinom grudnjaka

“Ovaj potez uprave je seksistički i nefer. Nisam primijetila da muškarci koji prodaju donje rublje moraju da napišu i svoju veličinu”, ogorčena je jedna od radnica
0 komentar(a)
grudi, Foto: Www.shutterstock.com
grudi, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 07.11.2011. 10:41h

Djevojke zaposlene u lancu prodavnica donjeg veša “Change” u Švedskoj nedavno su dobile direktivu da na tablici sa imenom koju nose na grudima istaknu i obim grudi i veličinu korpe.

“Ovaj potez uprave je seksistički i nefer. Nisam primijetila da muškarci koji prodaju donje rublje moraju da napišu i svoju veličinu”, ogorčena je jedna od radnica.

Uprava lanca “Change” tvrdi da je zaposlenima prepušteno da sami odluče da li će napisati veličinu brushaltera, i da je ta ideja čak potekla od jedne od njih.

“Mušterije koje kupuju poklon često pitaju devojke koje rade koju veličinu nose da bi mogli vizuelno da ih uporede sa svojim djevojkama, pa smo mislili da bi im to pomoglo”, pravdaju se iz uprave.

Posjeta radnjama jeste povećana, ali prodavačice kažu da uglavnom više svraćaju stariji muškarci koji natpis na njihovim grudima “gutaju” pogledom.

Bonus video: