Vilijam i Kejt će živjeti u domu princeze Dajane

Mladi kraljevski par trenutno živi na ostrvu Englesi, na sjeverozapadnoj obali Velsa, gdje Vilijam radi u Kraljevskim vazduhoplovnim snagama
193 pregleda 0 komentar(a)
princ Vilijam, Kejt Midlton, Foto: Dailymail.co.uk
princ Vilijam, Kejt Midlton, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 06.11.2011. 15:20h

Princ Vilijam i njegova supruga Kejt odlučili su da njihova zvanična rezidencija u Londonu bude Kensingtonska palata u kojoj je princeza Dajana, majka mladog princa, živjela do svoje smrti 1997, saopštila je kancelarija kraljevskog para.

"Vojvoda i vojvotkinja od Kemridža su odlučili da Keninsgtonska palata bude njihova trajna rezidencija u Londonu", stoji u saopštenju, uz napomenu da će par moći da se useli tek sredinom ili krajem 2013. zbog opsežnih radova na renoviranju njihovog budućeg stana.

Izbor rezidencije naišao je na odobravanje britanske kraljice Elizabete II. U ovoj raskošnoj kraljevskoj palati iz XVII vijeka, koja se nalazi u samom srcu Londona i podijeljena je na nekoliko stanova, princeza Dajana je živjela od udaje za princa Čarlsa 1981. do svoje tragične smrti u saobraćajnoj nesreći 1997.

Vilijam i Kejt će se useliti u stan u kojem je prethodno živjela princeza Margareta, kraljičina sestra koja je preminula 2002. Mladi kraljevski par trenutno živi na ostrvu Englesi, na sjeverozapadnoj obali Velsa, gdje Vilijam radi u Kraljevskim vazduhoplovnim snagama kao pilot helikoptera za potrage i spasavanje.

Britanski mediji ovih dana ponovo spekulišu o Kejtinoj trudnoći. Tokom nedavne posjete Danskoj, 29-godišnja princeza je odbila da proba puter od kikirikija koji se pakuje u paketima Unicef-a za pomoć gladnima u istočnoj Africi, što je odmah podstaklo glasine o njenoj trudnoći.

Naime, trudnicama se savjetuje da izbjegavaju da jedu kikiriki kako bi izbjegle da njihove bebe razviju alergije. Prema pisanju tabloida, princeza je svom suprugu uputila "znalački pogled" u trenutku kada je odbila da proba ponuđeni puter od kikirikija.

Budući da u Bakingemskoj palati odbacuju svaku sumnju da je princeza alergična na bilo koji koštuničavi plod, mediji zaključuju da Kejt čeka bebu.

Bonus video: