Ne vraća se samo Lesi kući: Peti odšetao 800 km od kuće, nađen nakon 3 mjeseca

Osim što je sretan što se njegov ljubimac vratio kući živ i zdrav, Arinjiju bi povratak Petija mogao pomoći da lakše preboli smrt supruge
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2011. 08:25h

Peti, džek rasel terijer iz Tenesija, uskoro će ponovo biti sa svojim vlasnikom, nakon što je pronađen u Mičigenu, preko 800 kilometara daleko od kuće.

Peti se izgubio u julu, ali njegov vlasnik Džim Arinji (73) nije prestao da ga traži.

"Tražili smo ga svuda, odlazili i autom do djelova gada gdje smo pretpostavljali da bi mogao da bude, lijepili plakate po gradu. Plašili smo se samo da ga nije udario automobil", kazala je Tijana Morison (54), Arinjijeva poćerka.

Kada je pas nađen, odveden je u mičegenski centar za životinje, gdje je pregledan i gdje su volonteri našli mikročip na osnovu kojeg su saznali kome pas pripada, izvještava AP.

Osim što je sretan što se njegov ljubimac vratio kući živ i zdrav, Arinjiju bi, pretpostavlja njegova poćerka, to što je pas nađen dodatno moglo biti od pomoći jer je njegova žena preminula prije dvije nedjelje.

"Povratak psa mu donekle može pomoći da lakše preboli njemu smrt", kaže Morison.

"Moja supruga je preminula 12. oktobra", kazao je starac.

"To mi je jako teško palo".

Kako Arinji ne može da ide na put dugačak preko 1.700 kilometara, Petija će kući dovesti volonteri centra za životinje iz Mičigena.

Peti nije jedini pas koji je nađen daleko od kuće.

Jedan ši cu se vratio kući nakon pet godina i to, ni manje, ni više, nego u novu kuću u koju je porodica kojoj je pripadao, preselila.

Mnogipsi su pronađeni zahvaljujući činjenici da su bili čipovani, na osnovu čega su identifikovani njihovi vlasnici.

Bonus video: