Ejmi Vajnhaus imala petostruko veću količinu alkohola u krvi

Pjevačica je u organizmu imala 416 miligrama alkohola na 100 mililitara krvi, dok je dozvoljena količina alkohola u krvi 80 miligrama
0 komentar(a)
Ejmi Vajnhaus, Foto: Rojters
Ejmi Vajnhaus, Foto: Rojters
Ažurirano: 26.10.2011. 15:26h

Prema rezultatima toksikoloških analiza koje su objavljene, britanska pjevačica Ejmi Vajnhaus je u trenutku smrti u organizmu imala pet puta više alkohola od količine dozvoljene vozačima.

Patolog Suzan Grinvej izjavila je da je pjevačica umrla od posljedica pretjeranog konzumiranja alkohola, prenosi AP.

Ona je ocijenila da je “smrt bila nenamjerna” i nesrećan slučaj, a da je kontroverzna zvijezda svojevoljno konzumirala alkohol i rizikovala posljedice.

Prema njenim riječima, pjevačica je popila previše votke nakon što je tokom tri nedjelje pokušavala da se suzdrži od pića. Prilikom pretresa njene kuće policija je pronašla čak tri flaše votke, dvije velike i jednu manju.

Pjevačica je u organizmu imala 416 miligrama alkohola na 100 mililitara krvi, dok je dozvoljena količina alkohola u krvi 80 miligrama, nalazi su patologa.

Vajhaus je pronađena mrtva u svom stanu u Londonu 23. jula ove godine. Njena porodica i bivši momak su tvrdili da je posljednjih mjeseci života bila trijezna, pa čak i da su to dokazali preliminarni rezultati obdukcije.

Bonus video: