Bijonse: Više mi nije bitno šta drugi misle

“Bejbijonse” trenutno radi na odjeći za trudnice, koju će dodati kolekciji House of Deréon, koju kreira sa svojom majkom Tinom Nouls
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2011. 09:54h

Kada je objelodanila da je trudna na dodjeli MTV video- nagrada, Bijonse je ispunila naslovnice bez ijedne izgovorene riječi.

Tek sada je pop zvijezda odlučila da u razgovoru za Harper's Bazaar sa javnošću podijeli svoju priču o modi, muzičkoj karijeri i tome kako je usklađivala posao sa porodicom.

Kada slavna ličnost želi da objavi trudnoću, po pravilu konsultuje tim publicista i menadžera koji veoma pažljivo biraju slike, ali je Bijonse odlučila da to uradi tako što će pomaziti svoj mali stomak na dodjeli MTV nagrada. Taj potez je umalo prouzrokovao eksploziju na socijalnim mrežama, što je takođe bilo pažljivo isplanirano.

“Puno sam razmišljala o tome na koji način ću objaviti trudnoću. Bilo mi je važno da to uradim sama. Bila sam jako nervozna i to najteža šetnja po crvenom tepihu koju sam doživjela”, objasnila je Bijonse.

“Nisam željela lude slike i tračerske priče, koje bi bile udarne vijesti, pa sam odlučila da ne govorim ništa već da ponosno prošetam svoj trudnički stomak. Mnogo je moćnije vidjeti ljubav i entuzijazam, umjesto govoriti o tome”, nastavlja ona.

Radi odjeću za trudnice

Upravo ta ljubav i entuzijazam su primijećeni kada je Bijonse posjetila njujoršku nedjelju mode u septembru sa mlađom sestrom, Solanž.

“Tog jutra sam se probudila u stilu: 'Stvarno? Modna revija?'. Ali sam željela da taj dan posvetim sestri”, kaže Bijonse.

“Bejbijonse” trenutno radi na odjeći za trudnice, koju će dodati kolekciji House of Deréon, koju kreira sa svojom majkom Tinom Nouls.

“Sve što sada vidim je odjeća koja laska trudnim ženama"

“Sve što sada vidim je odjeća koja laska trudnim ženama. Bilo mi je tako uzbudljivo! Volim da pronalazim garderobu koja me čini seksipilnom čak i u toku trudnoće”, priča o tom poduhvatu i dodaje:

“Baš sam se zabavljala sa modom tokom prošlih mjeseci. Bila sam trudna tokom svih događaja koje sam radila počevši od Billboard Awardsa”.

Njena muzika inspiriše

Pomaže to što je njena linija ostala perfektna, pa i dalje oblači garderobu koja pokazuje kožu, napravljenu od metalik vrpci ili zlatnu jaknu preko tankog crnog šortsa u kojem je “rasturila” na Glastonbury festivalu. Čak nije ni usporila njene karakteristične pokrete pri igranju.

“Nisam sigurna da izgleda savršeno nakon dva sata na sceni”, kaže sa osmijehom.

Poznata od svoje desete godine, Bijonse je izrasla u modnu ikonu koja dizajnerima plijeni oči. Dani kada pjevačica grupe Destiny's Child iz Hjustona nije mogla ući na događaje slavnih ličnosti su prošli. Sada posjećuje poznatog kreatora Azedina Alaju u Pariskom ateljeu, a on sluša njenu muziku svakog dana, igrajući uz pjesmu Single Ladies.

“Njena muzika inspiriše; zaista me oraspoloži i zapali moju inspiraciju. Bijonse je prelijepa, elegantna žena, koja je ujedno i izvanredana igračica. Njen glas plijeni. Ona i njen muž Džej Zi su veoma talentovani i njihova djeca će biti srećna zbog toga. Oni su pravi umjetnici koji će ostati upamćeni”, smatra Alaja.

“Volim Kejt Mos i njen stil. Takođe sam se uvijek divila Viktoriji Bekam i Žizel Bundšen"

O svojoj modnoj inspiraciji, Bijonse kaže:

“Volim Kejt Mos i njen stil. Takođe sam se uvijek divila Viktoriji Bekam i Žizel Bundšen. Njihovi stilovi su moderni, ali uvijek klasični”.

Njen dugogodišnji stilista Taj Hanter joj je pomogao da ostvari zamisli, a ona i njen tim razmišljaju o tome da unajme Tomija Tona, fotografa uličnog stila, kako bi fotografisao modele iza scene.

Brak zahtijeva požrtvovanje

Ona i Džej Zi su duboko odani jedno drugom.

“Zajedno smo od moje dvadesete godine. Dali smo sebi vremena i stvorili neraskidivo prijateljstvo prije braka. Oduševljava me način na koji inspiriše ljude. Za mene, Džej predstavlja američki san. Njegova muzika je pomogla da se definiše naša generacija, dao je nadu milionima da mogu postati sve što požele. Veoma ga poštujem; on je veliki čovjek i umjetnik”, kazala je zvijezda o svom životnom saputniku.

Bijonse je, poput svog hit singla, spremna da zavlada svijetom

U rijetkim momentima iskrenosti o njihovoj vezi, ona nastavlja:

“Tri godine smo posvetili našem braku i nakon toga otkrili da smo još više povezani. Ali kao i sve bitne stvari u životu i brak zahtijeva požrtvovanje i težak rad. Mora postojati zajednički cilj. Najbolja stvar koju donosi brak je to što se ne morate više kriti iza svojih strahova i nesigurnosti. Tu je neko ko će vam pružiti podršku kada je potrebna. Ako ste sa pravom osobom ona će izvući ono najbolje iz vas”.

Bijonse je, poput svog hit singla, spremna da zavlada svijetom.

“Konačno sam došla do stadijuma u svom životu kada mi nije bitno šta drugi ljudi misle. Olakšavajuće je što znam šta zaista želim, šta me čini srećnom, a šta više neću tolerisati. Naučila sam da je posao da se brinem o samoj sebi zapravo samo moj”, zaključuje pjevačica koja će se uskoro brinuti i o maloj Bi.

Inspiriše dizajnere

“Bijonse nema izgled tipičnog modela, ali njeno tijelo inspiriše dizajnere”, kaže njen stilista Dženki-Ahmed Tejli, koji radi sa Bijonse skoro godinu dana. “Francuski brend je kao stvoren za nju”, smatra Rikardo Tići, koji je dizajnirao odjeću za spot pjesme Run the World (Girls), prvi singl sa njenog posljednjeg albuma. “Ne mogu da dočekam da se porodi, naježiću se kada je ponovo vidim u Givenchyju”, oduševljen je Tići.

“Bijonse je moć”, misli Tom Ford, kome je bila model. “Zrači pozitivnom energijom. To je ono što prave zvijezde rade. To se osjeća kada ste pored nje, kada gledate njen nastup, kada je slušate dok pjeva, a naročito kada vas pogleda u oči i nasmije se”, dodaje.

Porodica na prvom mjestu

Bijonse i njena bliska prijateljica Gvinet Paltrou, mogu pričati o modi danima, ali se najbolje provode u opuštenim varijantama, sa čašom vina, pričajući o životnim stvarima. O drugarici Paltrou kaže: “Bi se ne ponaša u skladu sa svojim godinama, već kao da je mlađa. Ona je iskrena i odana sebi. Biće predivna majka, jer je puna ljubavi.”

Bijonse već ima iskustva sa djecom Gvinet Paltrou, ali i sa sinom svoje sestre, Solanž.

“Pažljiva je prema mojoj djeci. Ona znaju da su joj draga, a djeca prepoznaju i glumu odraslih”, kaže Paltrou.

Bijonse je na produženi vikend u Parizu povela Denijela, Solanžinog sedmogodišnjeg sina.

“Bilo je tako slatko. On je bio presrećan. Vodila ga je u Diznilend i prodavnice igračaka. Imali su zajedničku avanturu. Biće fenomenalna majka, to je sigurno”, hvali je Solanž.

Za Bijonse je porodica na prvom mjestu, uprkos tome što radi 18 sati dnevno nađe vremena za svoju sestru

Za Bijonse je porodica na prvom mjestu, uprkos tome što radi 18 sati dnevno nađe vremena za svoju sestru.

“Još kada sam bila beba, Bijonse se ponašala pažljivo i zaštitnički prema meni”, otkriva Solanž.

Bijonse se slaže:

“Ako želite da posjetite bolničko odjeljenje, nemojte poštovati moju sestru. Totalno ću poludjeti!”.

Bonus video: