Milan Kalinić uslovno osuđen zbog pokušaja krađe televizora

Po okončanju glavnog pretresa, sud je svu četvoricu proglasio krivim za izvršenje krivičnog djela teške krađe u pokušaju
241 pregleda 0 komentar(a)
Milan Kalinić, Foto: Nezavisne.com
Milan Kalinić, Foto: Nezavisne.com
Ažurirano: 18.10.2011. 11:14h

Glumcu i voditelju Milanu Kaliniću, njegovom bratu Urošu, Darku Stevoviću i Nikoli Kadriju, u beogradskoj Palati pravde izrečene uslovne kazne u trajanju od četiri mjeseca, na dvije godine, jer su 1992. pokušali da ukradu televizor „soni trinitron“, pišu Novosti.

Po okončanju glavnog pretresa, sud je svu četvoricu proglasio krivim za izvršenje krivičnog djela teške krađe u pokušaju, u saizvršilaštvu.

"Tokom postupka utvrđeno je da su okrivljeni izvršili krivično djelo koje im se stavlja na teret, odnosno da su 1992. pokušali da odnesu iz prostorija Sportskog društva Crvena zvezda televizor „soni trinitron“, a u čemu ih je objezbeđenje kluba spriječilo", rekla nam je Novostima Ivana Ramić, portparol beogradskog Prvog osnovnog suda.

Ovo je bilo ponovno suđenje Kaliniću i saučesnicima. Prvobitni proces, po kom su braća Kalinić, Stevović i Kadri oslobođeni optužbe je ukinut i slučaj je vraćen na početak. Istraga je dugo trajala, rađeno je vještačenje, a neko vrijeme okrivljeni su izbjegavali da se pojave pred sudom.

Po izasku iz sudnice, Milan je prokomentarisao da je mislio da u muzeju nema čuvara, a da su oni samo željeli da "pozajme" trofej, koji bi kasnije vratili, navodi Blic. List dodaje da je svih ovih godina koliko je trajao spor, bila forsirana priča da je popularni voditelj u stvari želio da uzme dres Dragana Džajića koji je u muzeju izložen, ali je sud utvrdio da ta priča nije bila istinita.

Bonus video: