Šta sve gosti ukradu iz hotela

U svijetu bez kompleksa govore o mnoštvu vrijednih stvari koje se svakodnevno kradu iz uglavnom luksuznih hotelskih soba
188 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2011. 11:10h

Nezvanično se često mogu saznati priče o tonama peškira, jastuka i čaršafa koje svake godine nestaju iz hotela, a tu je i mnoštvo sapuna i šampona koji su doduše već uračunati u cijene hotelskog smještaja.

U svijetu bez kompleksa govore o mnoštvu vrijednih stvari koje se svakodnevno kradu iz uglavnom luksuznih hotelskih soba.

I tepih može da stane u kofer

Mediji su svjedočili da je iz jednog hotela u sastavu lanca Starwood nestao koncertni klavir, a jedan američki par je uspio da cijeli sobni inventar unese u kombi i odveze ga u nepoznato.

U oba slučaja hotelsko osoblje je bilo uvjereno da su lopovi u stvari radnici koji rade na preuređenju.

Direktor jednog američkog hotela prisjetio se kako je bračni par tražio sobu blizu parkinga uz izgovor da su u selidbi te da svoje stvari žele da imaju na oku. Kada je sobarica sljedeće jutro došla da pospremi sobu, shvatila je da im je stvarna namera bila preseljenje cijelog inventara koji je zajedno s njima netragom nestao.

Hotelski ogrtači i peškiri omiljene su mete gostiju

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da u tzv. svakodnevnim krađama nestaju tepisi, lampe, ogledala i zavese.

Uz hotelske Biblije, koje se posebno u Americi mogu naći u svakoj sobi, često nestaju i knjige utisaka, vješalice, ogrtači i peškiri na koje hotelsko poslovođstvo, zbog učestalih krađa, mora da troši i nekoliko puta više nego što je u početku planirano.

Čest predmet krađe su i olovke kao i blokovi sa hotelskim logom koje nepristojni gosti često uzimaju kao uspomenu na mjesto gdje su proveli odmor.

Daljinski upravljač za uspomenu

Vjerovali ili ne, na listi ukradenih hotelskih stvari često se nalaze i sijalice, bile one štedljive ili ne, pa čak i baterije iz daljinskih upravljača.

Čak su i daljinski upravljači česta meta krađe pa sve i ako se ne mogu koristiti nigdje drugdje nego u hotelu iz kojeg su ukradeni. Situaciji je najbolje doskočio hotel "Grand Hayatt" u američkom Dallasu koji je za 14 dolara počeo da prodaje svoje hotelske upravljače, iako se njima ne možete služiti nigdje van hotela.

Uz spomenute predmete, visoko na listi 'hotelskih lopovskih prioriteta' su i fenovi za kosu, telefoni, kafe aparati, radio prijemnici, pegle...

Bonus video: