Otkriven identitet plavuše koja se na slici ljubila sa Elvisom Prislijem

Bila sam vrlo mršava i dobro građena", rekla je Barbara u intervjuu za list Vanity Fair, objašnjavajući čime je vjerovatno privukla Elvisa
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2011. 09:39h

Nakon 55 godina otkriven je identitet tajanstvene plavuše koja se ljubi sa dvadesetjednogodišnjim Elvisom Prislijem na jednoj od njegovih najpoznatijih fotografija. Riječ je o penzionisanoj agentkinji nekretnina Barbari Grej.

"Bila sam vrlo mršava i dobro građena", rekla je Barbara u intervjuu za list Vanity Fair, objašnjavajući čime je vjerovatno privukla Elvisa.

"The Kiss" (poljubac), najpoznatija je iz serije od skoro četiri hiljade fotografija Alfreda Verthajmera snimljenih 1956. Nastala je u junu te godine neposredno uoči Elvisovog nastupa pred tri hiljade obožavatelja u Mosque Theatreu u Ričmondu, u Virdžiniji.

"Samo sam željela da se moje ime nalazi na prokletoj fotografiji"

Sedamdesetpetogodišnja Barbara Grej, koja živi u Čarlstonu, u Južnoj Karolini, rekla je za Vanity Fair, da nije otkrila svoj identitet zbog novca ili slave.

„Samo sam željela da se moje ime nalazi na prokletoj fotografiji", kazala je i dodala da joj se smučilo da bude poznata samo kao „nepoznata žena u oblacima" sa mladim Elvisom na stepeništu pozorišta u Ričmondu.

I kada se slikala bila je nepoznata

Fotograf Alfred Verthajmer rekao je da je nije pitao za ime kada je snimio fotografiju, niti mu je ona rekla. Nakon što se Verthajmer pojavio u novinama kako stoji pored fotografije, Grej ga je pronašla na Facebooku i poslala mu poruku.

„Ja sam djevojka sa fotografije 'Poljubac'. Imam dobru priču za vas", napisala je Barbara.

Međutim Verthajmer, koji je i ranije od mnogih žena dobijao slične poruke, nije odgovorio.

Izjava Grejove je zatim emitovana na radiju i na kraju došla do Vanity Faira koji je potvrdio njenu autentičnost.

Iako se svima čini da je između njih bilo svega, Grej kaže da nije prelazilo granice dobrog ukusa

Privatne fotografije Barbare Grej iz sredine pedesetih godina prikazuju istu ženu, a njena sjećanja na to vrijeme i mjesto su tačna, čak je iste visine kao žena na fotografiji.

Grej se prisjetila da je, kada je pedesetih godina prošlog vijeka srela Prislija u hotelu u Ričmondu, pomislila: „Bože, on je prelijep". Takođe je smatrala da je pomalo nesiguran i da je imao akcenat kao „blesavi tip iz unutrašnjosti".

Iako se svima čini da je između njih bilo svega, Grej kaže da nije prelazilo granice dobrog ukusa.

“Nisu postojale varnice među nama. Možda sa njegove strane, ali ja tada nisam ni znala ko je on”, rekla je i objasnila kako je došlo do poljupca:

“Bio je veoma zabavan klinac i izuzetno smiješan. Trčali smo okolo, jurili se, i jednostavno bili mladi. Sustigao me je u hodniku da me pita da li želim da idem sa njim u šou Stivija Alena, a ja sam rekla da sam na putu za Filadelfiju gdje me čeka momak. E tu je, za njega, počeo pravi izazov”.

Nikad se više nijesu vidjeli

Elvis nije uspio da je ubijedi da ostane sa njim u privatnom kupeu voza koji je išao za Njujork, iako ju je "odvukao" tamo:

“Počeo je da me grli i nekako sam mu na kraju dozvolila da me poljubi. Pokušao je nešto više, ali je neko pokucao na vrata da nas upozori da voz kreće”.

Voz je otišao za Njujork, ona na drugu stranu i nikada se više nisu vidjeli

Voz je otišao za Njujork, ona na drugu stranu i nikada se više nisu vidjeli.

Mnogo godina ranije električar Malkolm Grej je gledao emisiju o Elvisu Prisliju, kada je fotografija iskočila na ekranu. “O bože, dolazi ovamo! Evo te na televiziji”, viknuo je svojoj tadašnjoj djevojki, a kasnije i supruzi Barbari. “Zna li Prisila za ovo?”, pitao je. “Ne, to je bilo prije nje”, odgovorila je Barbara nonšalantno. Nakon toga fotografiju je vidjela na stotine puta.

Galerija

Bonus video: