Mafijaši u zatvorima više neće moći da nose firmiranu garderobu

Jedna žena se požalila italijanskom dnevnom listu "La Stampa" da se vlada petlja u to kako se njen muž oblači
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2011. 14:32h

Nova upravnica zatvora u glavnom sicilijanskom gradu Palermu, ukida privilegiju zatvorenika mafijaša da u dvorištu zatvora nose najskuplju dizajniranu garderobu.

Zatvorenici u tom zatvoru ne moraju da nose posebno skrojena zatvorska odijela i dozvoljeno im je da se šetaju u Armanijevim i Guči kreacijama. Kako je većina iza rešetaka zbog povezanosti sa mafijom, ljubav prema dizajnerskim komadima osuđeni mafijaši prenijeli su i u život iza rešetaka.

Tu praksu ukinuće nova upravnica zatvora Ućadrone. Rita Barbera je izjavila da se više neće tolerisati da zatvorenici, većinom članovi Koza Nostre, ističu svoj status s Viton jaknama, Valentinovim svilenim košuljama i Najki i Adidas trenerkama.

"Kada se samo spomene naš zatvor, svi odmah pomisle na slike "kumova" u svilenoj odjeći i djelove iz filmova koji slave mafijaše. Vrijeme je da uklonimo razlike među zatvorenicima, posebno među onima koji ističu svoju ekonomsku nadmoć i status", kazala je Rita Barbera.

Nakon njene najave, negodovale su supruge mafijaških supruga.

Jedna žena se požalila italijanskom dnevnom listu "La Stampa" da se vlada petlja u to kako se njen muž oblači, dok je druga iskreno priznala da će, ako ova odluka bude sprovedena, njen muž morati da hoda go.

"Pa on ima samo firmiranu garderobu. I to ne zato da bi se sa njom razmetao, nego zato što je kvalitetnija i duže traje. Zašto bi ga sada ponižavali i tjerali da se oblači na uličnim pijacama".

Bonus video: