Umro pas, nasljednik 12 miliona dolara

Pas milioner uginuo je 13. decembra prošle godine, ali je vijest tek sada objavljena, navodi list.
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2011. 07:33h

Pas po imenu Trabl (Trouble - engl. Nevolja), koji je od svoje vlasnice, američke bogatašice Lione Helmsli naslijedio 12 miliona dolara, otišao je u "vječna lovišta", piše New York Times.

Pas milioner uginuo je 13. decembra prošle godine, ali je vijest tek sada objavljena, navodi list.

Trabl, inače ženka bijelog maltezera, bio je star 12 godina, ili 84 u psećim godinama, što znači da je doživio gotovo istu duboku starost kao i njegova ekcentrična vlasnica i dobročiniteljka koja je umrla u 87.

"Trabl je kremirana, a njegovi ostaci se čuvaju privatno", kazala je Ajlin Saliven, predstavnica neobičnog milionera. Ona je dodala da je ostatak imovine koji je pas naslijedio uplaćen dovrotvornoj Fondaciji Lione i Harija Helmslija.

Kada je 2007. Liona Helmsli umrla, svom obožavanom kućnom ljubimcu ostavila je bogatstvo vrijedno 12 miliona dolara. Sud je, međutim, proglasio testament nevažećim i tu sumu smanjio na dva miliona dolara dok je ostatak Helmslijine imovine podijeljen njenim potomcima i dobrotvornim organizacijama.

Trabl, koji je bio poznat po tome što je kidisao na sve ljude osim na svoju vlasnicu, posljednje godine je proveo u Sarasoti, na Floridi, gdje je uginio okružen luksuzom u jednom od hotela koji su pripadali Helmslijevoj.

Prema pisanju New York Daily Newsa, koji je prvi objavio vijest, Trabl je trošio 100.000 dolara godišnje od kojih 8.000 na šišanje i održavanje krzna, 1.200 na hranu i ostatak na obezbjeđenje, budući da je dobijao prijetnje smrću.

Kako piše njujorški list, Trabl nikada nije jeo konzerviranu hranu, već svježu piletinu sa povrćem koju je specijalno za njega spremao šef hotela i koja je bila servirana isključivo u srebrnoj ili porcelanskoj posudi.

Bonus video: