13-godišnji Britanac izmislio uređaj koji će uplašiti svakog lopova

Izum je postao jako popularan u južnom dijelu Londona, gdje Lorens, inače, živi I pohađa Triniti Koledž.
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2011. 12:22h

13-godišnji Lorens Ruk napravio je zvono koje će prevarti svakog pljačkaša.

Naime, ovaj učenik je osmislio “pametno zvono” koje se aktivira kada provalnici uđu u kuću, a takođe je povezano sa mobilnim telefonom vlasnika kuće, pa se gazda čak može čuti sa “nepozvanim gostima”.

Kako piše britanski Dejli mejl, uređaj uređaj sprovodi takav zvuk da pljačkaši imaju osjećaj da im se obraća neko iz susjedne sobe.

Pomoću ovog izuma, koji funkcioniše uz pomoć napredne tehnologije mobilnih uređaja i SIM kartice, vlasnici mogu davati uputstva i radnicima koji dostavljaju namirnice na njihovu kućnu adresu.

Loren je jednoj od vodećih telekomunikacionih kompanija, Commtel Innopvatedo, do sada prodao preko 20.000 ovih uređaja, a u pregovorima je I sa jednom inostranom kompanijom.

Sada je na dječaku da odluči šta će uraditi sa svojim izumom jer mnoge kompanije žele da otkupe njegovo “pametno zvono”

“U početku sam pravio uređaje kako bi mojoj mami bilo lakše da pronađe poštu koja nam je dostavljena kada nijesmo bili kod kuće”, priča 13-godišnjak, “Kasnije mi je palo na pamet da može biti odlično “oružje” protiv plačkaša.”

Izum je postao jako popularan u južnom dijelu Londona, gdje Lorens, inače, živi i pohađa Triniti Koledž.

Sada je na dječaku da odluči šta će uraditi sa svojim izumom jer mnoge kompanije žele da otkupe njegovo “pametno zvono”.

“Kada sam čuo da mi nude 250.000 funti, pomislio sam: 'Vau, koliko je to samo video igrica', priča Lorens, "Sjajno je imati toliko novca, ali ne znam šta ću sa njim... Želim da jednog dana upišem fakultet, tako da ću vjerovatno taj novac namijeniti za plaćanje školarine."

Roditelji dječaka su, takođe, iznenađeni silnim uspjehom svog sina, i ponudama koje pristižu sa svih strana ali, kako kažu, sada jedino žele da ga "zadrže na zemlji".

Galerija

Bonus video: