Generalni konzulat SFRJ iz Tivta organizuje proslavu Dana mladosti: Stiže i Operacija trijumf

Štafeta ove godine kreće sa Kadinjače, najavio je generalni konzul.
221 pregleda 0 komentar(a)
konzulat SFRJ, Foto: Arhiva Vijesti
konzulat SFRJ, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.05.2011. 15:47h

Nevladina organizacija „Generalni konzulat SFRJ“ iz Tivta i ove godine će, osmi put zaredom, na obali Pine organizovati proslavu 25. maja – nekadašnjeg Dana mladosti.

„To će biti nesvakidašnji spoj nekadašnje i današnje mladosti koji će početi u 19 časova intoniranjem himne „Hej Sloveni“, a nastaviće se defileom i nastupom tivatskih mažoret klubova i KUD-a 'Boka'”, najavio je generalni konzul Marko Perković.

Nakon „sleta“ tivatskih mažoretki i folkloraša učesnici će se uhvatiti u kozaračko kolo, a za 19.30 časova zakazan je defile tivatskih maturanata tivatske SMŠ „Mladost“ koji posljednjih nekoliko godina 25. maja imaju matursko veče.

Nakon „sleta“ tivatskih mažoretki i folkloraša učesnici će se uhvatiti u kozaračko kolo

U očekivanju štafete koja bi na gradsku rivu trebalo da stigne oko 20 časova, pjesme iz vremena Titove Jugoslavije interpretiraće brojni estradni umjetnici, etno grupa „Zlatan vez“, Vanja Vrećo i Milena Bašić.

Veliki muzički hepening

U velikom muzičkom hepeningu nastupiće rok bendovi iz Tivta, Kotora i Budve, „Dan poslije“, „Nuklear mama“, „Free Jack“, „Goddamn“, a domaćin muzičkog dijela programa biće Nina Petković koju je “Generalni konzulat SFRJ” imenovao za umjetničkog direktora muzičko-zabavnog programa.

Ona će ugostiti svoje prijatelje iz „Operacije Trijumf“ Nikolu Sarića, Anu Bebić, Igora Cukrova i Sonju Bakić. Nastupiće i Marko Prentić, Nina Žižić i Bane Nedović.

U 22 časa počeće vatromet sa 119 projektila koji simbolišu 119. rođendan „najvećeg sina naroda i narodnosti“, a svirka će po najavama iz “Generalnog konzulata” trajati do kasno u noć.

Štafeta kreće sa Kadinjače

„Štafeta ove godine kreće sa Kadinjače. Na taj način hoćemo da se podsjetimo na jednu od epopeja NOB-a koja ima lijepu simboliku. Biće to lijepo putovanje kroz vrijeme i prostor i podsjećanje na vrijednosti socijalističkog društva“, najavio je Perković.

Svojevrstan uvod u Dan mladosti je finale turnira u malom fudbalu “Kup maršala Tita” čiji su ovogodišnji finalisti ekipe Željezničara i Hajduka.

Bonus video: